Insändare

”Hur fungerar rättvisan när man blir anklagad som i fallet med Sellner och Christchurch?”

Man verkar ta alla tillfällen i akt att anklaga nationalister för de mest långsökta ting och använder nu händelsen i Christchurch för att smutsa ned den identitära ledaren Martin Sellner, skriver signaturen Europeisk patriot.

publicerad 28 mars 2019

I måndags den 25:e mars dök plötsligt poliser upp hos Martin Sellner i Wien. Det har tydligen visat sig att han i början av 2018 erhållit en donation med en mejladress angiven där namnet Brenton Tarrant, attentatsmannen från Christchurch, förekommer.

Martin frågar sig nu vad han skulle kunna ha gjort annorlunda, att ha frågat var och en som donerat en slant till honom om denne kommer att genomföra ett terrordåd någon gång i framtiden och i så fall be om en bankförbindelse eller liknande att returnera pengarna till!?

Media och politik gör nu allt för att binda Martin Sellner till attentatsmannen och mäktiga röster säger att nu är det äntligen dags att slå sönder den Identitära rörelsen (die Identitäre Bewegung, the Identitarian Movement).

Dessa anklagelser förefaller dock helt orättfärdiga då man betänker att det handlar om en från Martins sida passiv (möjlig) länk som inte stod under hans kontroll och därför inte heller utgör något brott. Något som exempelvis också gäller för alla som någon gång har fotograferats tillsammans med attentatsmannen utan att veta vad han planerade och sedan kom att genomföra den 15:e mars detta år.

Dock när man betänker hur varje person bemöts som öppet motsätter sig den utomeuropeiska massimmigration till och islamiseringen av Europa blir agendapolitiken uppenbar.

Redan förra året ville den österrikiska statsmakten knäcka kärnan av denna patriotiska rörelse, då Martin Sellner tillsammans med sexton andra aktivister ställdes inför rätta i Graz och anklagades för att driva en kriminell förening. Den gången blev Martin (och de andra) frikända för förutom patriotiska stickers och ett par våldsfria aktioner inom yttrandefrihetens ramar fanns ingen substans i anklagelsen.

Troligtvis kommer Martin och den Identitära rörelsen också denna gång visa sig vara oskyldiga, men skadan är så att säga redan skedd. Något som blir uppenbart vid en sökning efter Martin Sellner eller den Identitära rörelsen i sammanhang med Christchurch eller Brenton Tarrant då tyvärr Internet som bekant aldrig glömmer.

 

Europeisk patriot
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.