Insändarsidan

Insändare

“Håll djuren i säkerhet kring Halloween”

Under Halloween bör man vara extra vaksam mot misstag som kan få ditt djur att skrämmas iväg, bli sjukt eller göra illa sig. Följ dessa tips för att försäkra dig om att Halloweenhelgen är härlig, inte läskig, för djuren.

Djur som lämnats obevakade – särskilt svarta katter – är enkelt byte för Halloweenskojare, så håll dina djur i säkerhet inomhus. Ständiga besök från “spöken” och “demoner” vid dörren kan skrämma djuren, så försäkra dig om att de har tillgång till ett avlägset rum med TV eller radio för att lugna dem. Gå ut med hundarna tidigt under dagen, långt innan spöktimmarna, och undvik problem genom att dubbelkolla att de är mikrochippade och bär uppdaterade ID-brickor.

Ingredienser såsom choklad, nötter, russin och det artificiella sötningsmedlet xylitol kan vara giftiga för hundar och katter, så undvik att djuren får tag på onyttiga snacks genom att hålla dem utom räckhåll och varna barn och gäster att inte dela med sig av sötsaker till djuren. Försäkra dig även om att de inte kan nå potentiellt farliga dekorationer såsom banderoller, tända ljus och pumpor.

Att bli uppklädda kan stressa djuren och hindra deras förmåga att se, röra sig och andas, och små delar kan även vara en kvävningsrisk. Var snäll genom att lämna Halloweenkostymerna till människorna och låt katter och hundar vara naturligt bedårande som alltid.

 

Sascha Camilli
Peta Foundation

 

Sascha Camilli är djurrättsaktivist och europeisk press- och projektkoordinator för People for the Ethical Treatment of Animals, PETA.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!