“Flaskpost till vuxenvärlden”

8-åriga Klara vill skicka en flaskpost till vuxenvärlden med budskapet att vuxna inte längre ska hålla avstånd. Det berättar Klaras mamma Anna-Karin i en insändare där hon konstaterar att barnen i högsta grad har påverkats av den extrema skrämselpropaganda som präglat samhället de senaste två åren.

publicerad 27 januari 2022

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Att inte hålla avstånd” är det meddelande som Klara, 8, vill skicka som flaskpost till vuxenvärlden.

Vi var för ett tag sedan på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad, jag och min dotter Klara och då kunde barnen sända flaskpost till vuxna med något som de ville säga. Det var rörande att läsa deras meddelanden och mycket handlade om att vi vuxna ska se dem och hålla om dem.

Trots att barnkonventionen blev en lag för två år sedan så är det som om många vuxna i världen tappat fotfästet och låtit rädslan få styra alltför länge. Det är dags att landa nu, mitt i vardagen, i mötet med varandra och sluta hålla avstånd åtminstone för barnens skull. Men det finns något i den tid som är nu som är friskt och det är att människor äntligen börjat reagera, tänker framförallt på manifestationerna för frihet mot vaccinpass som nu varit i Göteborg och Stockholm i helgen. Äntligen börjar vi i vårt land säga stopp, nu är det nog, nu vill vi leva våra liv tillsammans. Det är så upplyftande, sedan kan domedagsprofeterna och skrämselpropagandan få fortsätta bäst den vill men om vi inte börjar lyssna på barnen nu så kommer det få ödesdigra konsekvenser för barnen som växer upp nu, så vi föräldrar och vi som möter barn får helt enkelt sålla bland all skrämselpropaganda och titta noga på om informationen har någon tendens att skrämmas, i så fall kan vi bortse från den. Det räcker nu med skrämsel!

Så nu är det dags att leva och sluta lyda alla regler som sätts upp för våra möten med varandra. Det är mycket på gång i världen, mycket som är hoppfullt. Advokater och läkare som anmäler det brott som begåtts mot människorna och endera dagen så kommer det skräckvälde som fått hålla på i snart 2 år duka under och det märks att de är rädda nu, alla de som skrämt människor för de vet att loppet snart är kört. Jag hoppas det kommer svida svårt för de som satt skräck i barn, ungdomar och vuxna världen över. De har mycket på sitt samvete och mycket att sona. Men vi som lidit av förtryck de här åren vi ska försöka börja leva så smått även om det kan kännas otäckt för oss alla. Men tänk på barnen, snälla gör det innan det är försent. Jag undrar så vad de kommer att säga till oss vuxna i framtiden om det vi gjorde mot dem, om den skrämsel som de blev utsatta för. Jag tror att det är oerhört viktigt att vi redan nu börjar prata med dem om det oetiska i att skrämmas och att människor som gör det oavsett vem eller vilka det är endast talar om sin egen rädsla och maktfullkomlighet. För rädslan berättar ingenting om sanningen.

Att inte hålla avstånd är det meddelande som Klara 8 år vill skicka som flaskpost till vuxenvärlden och det ska vi lyssna på för utan närhet dör vi människor och vi behöver varandra för att kunna gå emot det som är galet i vår värld. Det har blivit så tydligt vilka som är galna av maktfullkomlighet. Vi behöver inte lyssna på dem, vi kan lyssna på oss själva och barnen, glöm aldrig att lyssna på barnen, de vet vad som är viktigt, de lever här och nu och vet vad som är det viktigaste att tänka på nämligen att inte hålla avstånd och istället hålla om varandra när det blåser kallt i vår värld.

 

Anna-Carin Rapp

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!