Insändare

”Fel att företag låter privatpersoner betala avfallshanteringen”

Det är frustrerande att se hur ohederliga firmor gjort en verksamhet av att utnyttja avfallshantering som finansieras av privatpersoner. Det skriver signaturen "Upprörd besökare".

publicerad 19 mars 2023

Företagsavfall lämnas på återvinningsstationer för privatpersoner och det är privatpersonerna som får betala företagsavfallet, både med pengar såväl som tid. I Umeå sker detta på alla återvinningsstationer, dagligen året runt och så har det varit i flera år och lär fortgå för ingen vill tala om detta. Som besökare är det enormt frustrerande att detta får pågå när vi alla har ett kollektivt ansvar.

De flesta orter i landet har satt upp kameror och debiterar företagen för avfallet, men i Umeå finns inget incitament att låta företagen betala för sitt avfall. Dessa företag fakturerar sina kunder för att ta hand om avfallet men dumpar det som ”privatpersoner”, även i sina egna firmabilar, och av någon anledning låter man detta fortgå. Trots det är ohederligt och ökar belastningen på återvinningsstationerna utan att man tillsätter extra resurser får vanliga privatpersoner betala företagens nota.

Detta sker säkert på fler orter och man kan ju fråga sig varför vissa får komma undan med ett sådant beteende?

 

Upprörd besökareStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.