“Fel att företag låter privatpersoner betala avfallshanteringen”

Det är frustrerande att se hur ohederliga firmor gjort en verksamhet av att utnyttja avfallshantering som finansieras av privatpersoner. Det skriver signaturen "Upprörd besökare".

publicerad 19 mars 2023

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Företagsavfall lämnas på återvinningsstationer för privatpersoner och det är privatpersonerna som får betala företagsavfallet, både med pengar såväl som tid. I Umeå sker detta på alla återvinningsstationer, dagligen året runt och så har det varit i flera år och lär fortgå för ingen vill tala om detta. Som besökare är det enormt frustrerande att detta får pågå när vi alla har ett kollektivt ansvar.

De flesta orter i landet har satt upp kameror och debiterar företagen för avfallet, men i Umeå finns inget incitament att låta företagen betala för sitt avfall. Dessa företag fakturerar sina kunder för att ta hand om avfallet men dumpar det som “privatpersoner”, även i sina egna firmabilar, och av någon anledning låter man detta fortgå. Trots det är ohederligt och ökar belastningen på återvinningsstationerna utan att man tillsätter extra resurser får vanliga privatpersoner betala företagens nota.

Detta sker säkert på fler orter och man kan ju fråga sig varför vissa får komma undan med ett sådant beteende?

 

Upprörd besökare

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!