Insändarsidan

Riksdagsvalet 2018

“Det finns inga bortkastade röster”

Det finns inga bortkastade röster. Alla partier har varit små och börjat från noll. Det skriver Paul Nilsson i sin insändare om Alternativ för Sverige (AfS) inför riksdagsvalet.

Personen på bilden har inget med artikelns innehåll att göra

När jag läser inlägg på olika internetsidor från SD-sympatisörer som är negativa till det nybildade partiet Alternativ för Sverige (AfS) så är det ofta två invändningar som SD-sympatisörerna har mot AfS. Den ena invändningen är att AfS bidrar till splittring av rösterna. Detta håller jag inte med om. Det är SD som bidrar till denna splittring genom deras ansträngningar att bli ett salongsfähigt och accepterat parti av sina politiska motståndare. Detta har lett till ett missnöje mot SD:s politik och utveckling. Ur detta missnöje bildas nya partier, till exempel AfS.

Den andra invändningen är att en röst på AfS blir bortkastad om de inte kommer in i riksdagen. Det blir den inte. Det finns inga bortkastade röster. Alla partier har varit små och börjat från noll. Att inte rösta på att parti som anses ha små chanser att komma in i riksdagen, men som man anser är det bästa partiet, är mer bortkastad än att rösta på ett parti som finns i riksdagen men som man anser vara sämre än det parti som man anser vara bäst, men som inte blir invalt i riksdagen.

Om AfS får mer än en procent av rösterna i riksdagsvalet den 9 september så får de gratis valsedlar utplacerade i alla vallokaler i de två kommande allmänna valen 2022 och 2026. Om AfS får mer än 2,5 procent av riksdagsrösterna så får de också partistöd. Detta bör dom som sympatiserar med AfS, men som inte vill rösta på partiet med argumentet att de har liten chans att komma in i riksdagen, tänka på när de ska rösta i höstens val.

 

 

Paul Nilsson 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!