“Den stora socialistiska oktoberrevolutionen i Amerika”

USA har alltid varit en förebild för demokrati, men denna tid är på väg förbi. Det skriver Josef Csiba i sin insändare, där han liknar den senaste tidens händelser vid oktoberrevolutionen i Ryssland 1917.

publicerad 14 januari 2021
Bild från S:t Petersburg 1917 efter erövringen av Vinterpalatset.
Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Händelserna som ägt rum i USA under de senaste veckorna kan gott liknas vid den så kallade stora socialistiska oktoberrevolutionen i Ryssland 1917 eller vid statskuppen i dåvarande Tjeckoslovakien februari 1948.

Det finns fortfarande alltför många vänsteranhängare i dagens Sverige som även idag vill kalla den så kallade oktoberrevolutionen i Ryssland (som i själva verket ägde rum 5 november enligt den dåvarande ryska kalendern) för revolution, men som vi alla vet idag var det en länge planerad statskupp och som även liknar den som inträffade nyligen i USA i samband med presidentvalet.

Det finns faktiskt skäliga misstankar för, såväl i USA som i övriga världen, att allt inte hade gått rätt till i samband med valet och talas det flitigt om ett omfattande valfusk.

Den övervägande delen av världens människor har under låg tid tillbaka betraktat USA som en förebild och en garant för demokratin. Mot slutet av andra världskriget började några maktgalna politiker i USA inbilla sig att Amerika hade ett överflöd av demokrati och kom då på den tokiga idén att dela med sig och inledde därför en export av demokratin även till övriga delar av världen. För att sätta sina planer i verket iscensatte de genast en omfattande export av demokratin med hjälp av sina bombplan, först till Vietnam och Kambodja senare inriktade de in sig på Irak, Libyen, Afghanistan samt andra platser i världen där de tyckte att det behövdes lite mer av demokrati enligt deras syn att se på saken (varför har de inte börjat med att återställa demokratin i forna öststaterna, vilka de tillsammans med Storbritannien förrådde under Jaltakonferensen 1945, förblir för mig en gåta, men det är en annan historia). Exporten av demokratin har nu pågått så länge och i sådan stor omfattning att demokratin har blivit en bristvara i självaste USA. Det är det vi nu ser framför oss, i synnerhet i samband med det senaste presidentvalet den tredje november 2020.

Demokraternas presidentkandidat i USA var Joe Biden och hans son Hunter Biden är båda misstänkta för omfattande skattefusk. Biden junior är dessutom anklagad för tvivelaktiga affärstransaktioner i Kina och Ukraina.

Demokraternas vicepresidentkandidat Kamala Harris, som förväntas inom kort överta presidentposten efter den senile 79-årige Joe Biden, är en vänsterinriktad jurist med föräldrar från Jamaica och Indien. En av demokraternas representanter i senaten avslutade sitt tal med orden ”A-men and A-women”. Den omfattande galenskap, ignorans och vänsterliberalism som präglar det demokratiska partiet kan inte leda till annat än en fullständig katastrof, och det är inte bara för det amerikanska folket utan det kommer även att påverka medborgarna i europeiska länder, vilka inte vill ställa sig in i leden av globalister, bolsjeviker och radikalsocialister.

I Sverige jublar globalister, vänsteranhängare och socialister över demokraternas oväntade ”valseger” i Amerika. Det socialdemokratiska partiet har ända sedan Palmetiden i början på sjuttiotalet visat ett stort intresse för det amerikanska mönstret, men som tur är hade Sverige inga bombplan att exportera demokratin med, istället förlitade de sig på Socialdemokraterna och på korrupta hjälporganisationer som till exempel SIDA och UNRWA för att med deras hjälp och medborgarnas skattepengar finansiera exporten av den berömda svenska demokratimodellen. Som väntat har mottagarländerna visat ett oerhört intresse för den svenska demokratin, speciellt för den delen som bestod av bidrag med kontanta medel och å andra sidan en betydligt mindre entusiasm för att tillämpa den svenska demokratin i sina hemländer.

Hur som helst har hela den utopiska idén slutat med samma misslyckande såväl i USA som i Sverige. Demokratin har blivit en dokumenterad bristvara och är inte längre åtkomlig för vanliga medborgare – ännu mindre för vänsterinriktade överhetspersoner i regeringsställning för att exportera.

 

Josef Csiba

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!