Insändare

”Ann Heberleins Kickstarter-kampanj är inte ett hatbrott”

Statistik är inte ett hatbrott, skriver Theo Gerken i sin insändare som ett svar på att Ann Heberleins insamling till sin bok om våldtäktskulturen stängdes ner av Kickstarter.

publicerad 3 mars 2018
Etikprofessorn Ann Heberlein blev avstängd från Kickstarter

För lite mer än en månad sedan fick Ann Heberlein, professor i etik samt riksdagskandidat för Moderaterna, följande meddelande från Kickstarter:

Olämpligt innehåll, som inkluderar, men inte begränsar sig till explicit eller pornografiskt material. Hatiskt eller kränkande innehåll som misslyckas med att uppfylla Kickstarters inkluderande anda genom att bidra till diskriminering, trångsynthet eller intolerans mot marginaliserade grupper.”

Insamlingskampanjen för hennes bok ”Våldtäkt och kultur” hade dragits in. Denna nyhet tystades inte av svensk massmedia, och delvis på grund av det kunde hon dra in över en miljon kronor av egen maskin närmaste dagarna.

Denna onödigt långa och tradigt formulerade kommentar är det politisk korrekta sättet att tysta oliktänkare. De säger: ”Vi gillar inte vad du håller på med, vi stänger ned skiten.”

Läser man den närmare, vilket jag antar att du inte gjorde, för den är fruktansvärt tråkig, så ser man att den är fylld av begrepp som vänstern är besatt av:

  • Hatiskt eller kränkande innehåll
  • Inkluderande anda
  • Diskriminering
  • Trångsynthet
  • Intolerans mot marginaliserade grupper

 

Som svar på varför kampanjen stoppades, skriver kommunikationsansvarig för Kickstarter detta:

Vårt integritetsteam granskade kampanjen och bedömde att den ​främjade en fördomsfull agenda kring migrationsfrågan.​ Den bryter därmed mot våra regler genom att ​främja diskriminering och intolerans mot marginaliserade grupper​.”

Dom ställde in kampanjen för att den är ett hatbrott mot invandrare. En framtida studie vilken sammanställer statistik är alltså ett hatbrott mot invandrare. Låt det sjunka in.

Jag kan tycka att det är ett långt mer hatiskt brott att våldta någon och förstöra dennes liv så att den aldrig kan känna sig trygg igen, men det är väl jag som är galen.

Ann Heberlein blev själv våldtagen. I en lägenhet i Malmö för många år sedan. Sedan när hon fick en dotter blev hon alarmerad av den våldtäktsvåg hon såg i Sverige, siffrorna bara gick upp och upp och upp.

Statistiska förändringar som räknar fler saker som våldtäkt förklarar varför siffrorna går upp det året som förändringen träder i kraft. Så varför går siffrorna upp alla andra år? Alla år utan förändringar?

  • 2,4% av Sveriges befolkning mellan 16-79 år uppger att dom var utsatta för ett sexualbrott 2016.
  • Det blir 181 000 människor.
  • Under lång tid var den siffran på 1%, så varför denna kraftiga ökning?

 

Det här är officiella siffror från ​Brå, så sluta ljug, sluta bedra er själva och erkänn att vi har en epidemi av sexualbrott i Sverige.

Antingen har hela svenska folket plötsligt börjat ljuga om att de blivit utsatta för sexualbrott dom inte blivit utsatta för, eller så har mängden sexualbrott gått upp.

Statistik är inte ett hatbrott. Våldtäkt är ett hatiskt brott.

 

Engagerad läsare
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.