Inrikes

Wallström vill se kärnvapenförbud – kritiseras av DN

(t.v) DN:s chefredaktör Peter Wolodarski. (t.h.) Avfyrning av den kärnvapenbestyckade ballistiska roboten Trident.

Dagens Nyheter skriver på sin ledarsida att Margot Wallström visar dåligt omdöme när hon vill se ett kärnvapenförbud.

I juli rapporterade NyD om att 122 länder i FN röstat för en konvention som i praktiken förbjuder länder att inneha kärnvapen. Sverige var ett av länderna som röstade för konventionen.
Utrikesminister Margot Wallström säger nu att Sverige inte kommer ändra sin hållning, utan att man står fast vid sitt motstånd mot kärnvapen samtidigt som man kommer fortsätta samarbetet med kärnvapenländer inom Nato.

Att utrikesministern är emot kärnvapen kritiseras av Dagens Nyheter som på sin ledarsida vill ge Margot Wallström “skrivförbud”.

Avskräckning fungerade under kalla kriget, planeten sprängdes inte i bitar. Olika nedrustningsförhandlingar har reducerat antalet stridsspetsar. Men Vladimir Putin tänker inte avskaffa sina kärnvapen. Tvärtom betraktas den strategiska varianten som omistlig för att garantera Rysslands oberoende, och de taktiska för mindre slagfält ingår i den operativa planeringen. Varken Donald Trump eller någon annan amerikansk president kan bortse från detta”, skriver tidningen i ledarartikeln och tillägger att det inte är “första gången hon visar dåligt omdöme”.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!