Uppgifter: Samtliga restriktioner dras tillbaka i Sverige

Coronarepressionen

publicerad 2 februari 2022
- av Redaktionen
Socialminister Lena Hallengren (S) har varit drivande för att upphäva grundlagen - ett tillstånd som genom covidlagen fortsättningsvis är i kraft till den 31 maj.

Den utdragna och omfattande repressionen mot medborgarna dras nu tillbaka världen över. Även Sverige följer nu efter från och med nästa vecka, enligt ännu obekräftade uppgifter.

Det är uppgifter till Sveriges Radio som anger att regeringen planerar att upphäva samtliga restriktioner från och med nästa vecka – något som ska bekräftas på regeringens pressträff klockan 14 under torsdagen.

Noteras bör i sammanhanget att den så kallade covidlagen, som upphävt grundlagen och givit regeringen diktatoriska befogenheter i Sverige under mer än ett års tid oavsett om restriktionerna dras tillbaka, enligt riksdagens beslut tillsvidare är i kraft till den 31 maj 2022.

Annons:

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.