Coronarepressionen

Uppblåst “pandemi” förstör svenskarnas jul – julmarknader ställs in

Julmarknad i Sigtuna.

Att besöka landets julmarknader är en mångårig tradition för många svenskar, men i år kan det vara slut med det när många populära julmarknader ställs in. Detta med hänvisning till coronaviruset – trots allt fler rapporter och tunga utspel som nu tydligt bekräftar att den så kallade coronapandemin på sin höjd kan likställas med säsongsinfluensa.

Några exempel på inställda julmarknader är den i Gamla stan, Stockholm, på Kulturen i Lund eller Jamtli i Östersund. Samtliga tre har tidigare dragit mycket folk och varit väldigt populära men ställs i år in med hänvisning till den så kallade coronapandemin.
Surahammars kommun skriver också på sin hemsida att man kommer ställa in årets julmarknad efter ”en samlad riskbedömning och med Folkhälsomyndighetens rekommendationer tagna i beaktande.”

Att en stor del av alla julmarknader nu inte alls blir av är någonting som vållar stor besvikelse bland många svenskar. Mats Boman, intendent på Katrinetorps gård strax utanför Malmö säger till skattefinansierade Sveriges Radio att det hela är mycket tråkigt och olyckligt.

– Vi skulle egentligen ha haft 20-årsjubileum, det skulle ha varit tjugonde året vi skulle arrangera julmarknaden. Tyvärr måste vi då avstå i år.

Alla väljer dock inte att ställa in sin verksamhet. I Hyltebruk anordnar man återigen julmarknad fast i mer begränsad skala och med vakter som håller koll på besökarantalet.

– Folk har vant sig vid att hålla avstånd, så jag tror inte att det kommer bli ett problem, säger marknadsgeneralen Caroline Skofteröd till Hallandsposten.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!