Ung flicka skadad i bombdåd

publicerad 11 oktober 2020
Arkivbild.

Under natten till söndagen fick en yngre flicka splitterskador efter en explosion i ett trapphus i området Länsmansgården på Hisingen i Göteborg. Fyra män mellan 17 och 20 år har anhållits för sprängningen och står misstänkta för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse.

23:36 fick polisen in ett stort antal samtal om att en sprängning ägt rum i området och flera polispatruller anlände snart till platsen. Snart visade sig att en explosion skett vid Rimfrostgatan 15 och omgående noterades skador på fastigheten och på dess port. Ett 40-tal fönster var också trasiga och en ung flicka hade fått splitterskador.

En polispatrull noterade en bil som lämnade platsen strax efter sprängningen och hann uppfatta registreringsnumret. Efter en jakt till fots och till bil så lyckas polisen slutligen gripa först en och sedan ytterligare tre män som kopplas till sprängningen.
Ytterligare larmsamtal kommer också in till polisen från boende på samma gata som sett ytterligare en misstänkt bomb utanför byggnaden. I det här fallet väljer polisen att utrymma fastigheten i…


 


Liknande artiklar: