Ung flicka skadad i bombdåd

publicerad 11 oktober 2020
- av Markus Andersson
Arkivbild.

Under natten till söndagen fick en yngre flicka splitterskador efter en explosion i ett trapphus i området Länsmansgården på Hisingen i Göteborg. Fyra män mellan 17 och 20 år har anhållits för sprängningen och står misstänkta för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse.

23:36 fick polisen in ett stort antal samtal om att en sprängning ägt rum i området och flera polispatruller anlände snart till platsen. Snart visade sig att en explosion skett vid Rimfrostgatan 15 och omgående noterades skador på fastigheten och på dess port. Ett 40-tal fönster var också trasiga och en ung flicka hade fått splitterskador.

En polispatrull noterade en bil som lämnade platsen strax efter sprängningen och hann uppfatta registreringsnumret. Efter en jakt till fots och till bil så lyckas polisen slutligen gripa först en och sedan ytterligare tre män som kopplas till sprängningen.


Annonser:


Ytterligare larmsamtal kommer också in till polisen från boende på samma gata som sett ytterligare en misstänkt bomb utanför byggnaden. I det här fallet väljer polisen att utrymma fastigheten i väntan på att Nationella bombskyddet undersöker föremålet och forslar iväg det eftersom även detta bedöms kunna vara en skarp bomb.

De fyra gripna männen är anhållna misstänkta för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. Flickan som skadades uppges ha lindriga skador och bedöms repa sig.

– De har nu anhållits, samtliga är yngre män i åldrarna 17 till 20 och misstänks nu för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse, säger Stefan Gustafsson, talesperson för polisen i region Väst till GP.

Han säger också att de fyra männen är kända av polisen sedan tidigare och att man nu utreder om nattens sprängning har någon koppling till tidigare brottsaktivitet i området.

– Det är en självklarhet att vi tittar på samband med tidigare händelser, vi har också inlett en så kallad särskild händelse efter natten för att få loss mer resurser till utredningen, men detaljer om eventuella kopplingar kan jag inte spekulera i, säger Stefan Gustafsson.

Noterbart är också att två polisbilar krockade med varandra i samband med nattens utryckning. Tre poliser fördes skadade till sjukhus men ingen av dem ska ha livshotande skador.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.