Två skadade i explosion på Lidingö

Ökade otryggheten

publicerad 5 mars 2024
- av Sofie Persson
Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Två personer skadades i en explosion på Lidingö under natten. Två personer är gripna i samband med händelsen.

Under natten mot tisdagen, omkring 03.49, inkom flera larmsamtal till polisen gällande smällar i området Larsberg. När polis kom till platsen såg man att det skett en kraftig explosion i anslutning till ett flerfamiljshus.

Uppfattningen är att explosionen har inträffat utomhus, en bit från huset. Fönsterrutor har spräckts, säger Adam Alm, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till Schibstedtidningen Aftonbladet.

Två personer har skadats lindrigt, uppger polisen och det är oklart om de behövt söka vård på sjukhus eller inte. Området har spärrats av och nationella bombskyddet har kallats in för att säkra platsen.

Explosionen är den andra i Stockholmsområdet på ett halv dygn där det under måndagskvällen skedde en explosion i ett flerfamiljshus i området Fagersjö, där fem personer skadades lindrigt. Polisen undersöker om det finns något samband mellan de två händelserna.

En maskerad man sågs lämna platsen strax efter explosionen, enligt uppgifter till flera medier. Polisen slog därefter till mot en taxi och grep två personer. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!