Trots stenhårda krav och hot mot näringsidkare – Löfven sprang själv i julhandeln

Coronarepressionen

publicerad 30 december 2020
- av Sofie Persson

Stefan Löfven har varit ute i affärer innan jul, så sent som dagen före julafton besökte han en butik på Kungsgatan i Stockholm. Samtidigt har han hotat med att stänga ned stora delar av samhället om svenskarna inte ”tar sitt ansvar” och stannar inomhus.

Stefan Löfvens pressekreterare Mikael Lindström uppger för P3 Nyheter att Löfven varit och shoppat innan jul, detta trots att regeringen lämnat besked om att ingen trängsel får uppstå i julhandeln.

Jag hoppas och jag tror att alla i Sverige förstår allvaret, sade Stefan Löfven på en presskonferens den 18 december. Två dagar senare var han ute och shoppade.


Annonser:


Under december har han lagat sin klocka, varit på Systembolaget och köpt en julklapp till sin hustru.

Den 23 december var han ute och letade en reservdel till sin rakapparat.

På frågan om reservdelen verkligen var ett nödvändigt besök svarar pressekreteraren:

Jag har inga kommentarer på det. Statsministern följde Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och undvek trängsel.

På annandagen syntes justitieminister Morgan Johansson ute och shoppade. Han uppgav att han var ute och köpte en försenad julklapp.

Det var oförsiktigt, och jag borde ha planerat det inköpet bättre. Det var dock ingen trängsel, och det gick att hålla säkra avstånd tack vare de vakter som reglerade antalet besökare”, skrev Morgan Johansson då på Twitter.

Stefan Löfven höll med om att det var oförsiktigt av honom, trots att han själv tidigare varit ute och shoppat.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.