Kritiserade coronavaccineringen

SVT lyfter fram coronavaccinet som säkert och riskfritt

publicerad 4 januari 2021
Hundratals svenska barn fick narkolepsi när de vaccinerades för svininfluensan.

I ett nytt propagandistiskt inslag i statskanalen SVT slår den biomedicinske professorn Matti Sällberg till tonerna av lättsam bakgrundsmusik fast att det inte finns några risker att få narkolepsi av coronavaccinet och att vaccinen även i övrigt är ”väldigt säkra” – påståenden som får stå oemotsagda trots att Folkhälsomyndigheten tidigare erkänt att man inte kan garantera att narkolepsi inte blir en skadeverkan av vaccinet.

Resultatet av svininfluensavaccinationerna blev att hundratals svenska barn drabbades av svår narkolepsi, och vad som därtill bedöms vara ett stort mörkertal hos dem som skadades mindre påtagligt av det kontroversiella Pandemrix-vaccinet. Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om att Folkhälsomyndigheten inte vill lämna några garantier för att liknande folkhälsoskador inte blir resultatet av även coronavaccinationerna.

I SVT får dock Matti Sällberg, professor i biomedicin vid Karolinska institutet oemotsagd hålla monolog och hävdar bestämt att coronavaccinen är ”väldigt säkra” och att vaccinskadorna kommer att vara ytterst marginella. SVT har rubriksatt inslaget med ”Därför får du inte narkolepsi av coronaviruset” och Sällbergs gissningar…

 


Liknande artiklar: