Inrikes

Sprängningar i Landskrona och Helsingborg

Bilden från en sprängning vid Drottningtorget i Malmö förra året.

Under natten mot måndag blev en butik i centrala Landskrona söndersprängd. Tidigare under natten sprängdes även en port i Helsingborg.

Polisen larmades strax efter sprängningen och spärrade av platsen i avvaktan på att det nationella bombskyddet skulle göra sin tekniska undersökning.
Explosionen har orsakat omfattande materiella skador vid ingången till en butik. Några personskador har inte rapporterats.

Butiken, ”Godisparadiset”, är populär bland landskronaborna och inrymmer också ”Direkten” med viss postservice och paketutlämning.

Ungefär en timme tidigare skadades en port i en explosion i Tågaborg i norra Helsingborg. Polisen kom till platsen och kunde konstatera skador på porten, men inga personer ska ha skadats.

Polisen meddelar att anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

Noteras kan att båda städerna ligger längs Skånes västkust med mindre än tre mils avstånd, men i nuläget finns inget känt samband mellan nattens sprängningar.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!