Sprängningar i Landskrona och Helsingborg

publicerad 10 augusti 2020
Bilden från en sprängning vid Drottningtorget i Malmö förra året.

Under natten mot måndag blev en butik i centrala Landskrona söndersprängd. Tidigare under natten sprängdes även en port i Helsingborg.

Polisen larmades strax efter sprängningen och spärrade av platsen i avvaktan på att det nationella bombskyddet skulle göra sin tekniska undersökning.

Explosionen har orsakat omfattande materiella skador vid ingången till en butik. Några personskador har inte rapporterats.


Annonser:


Butiken, ”Godisparadiset”, är populär bland landskronaborna och inrymmer också ”Direkten” med viss postservice och paketutlämning.

Ungefär en timme tidigare skadades en port i en explosion i Tågaborg i norra Helsingborg. Polisen kom till platsen och kunde konstatera skador på porten, men inga personer ska ha skadats.

Polisen meddelar att anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

Noteras kan att båda städerna ligger längs Skånes västkust med mindre än tre mils avstånd, men i nuläget finns inget känt samband mellan nattens sprängningar.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.