SD vill förbjuda muslimska skolor

publicerad 24 november 2021
- av Redaktionen
SD:s skolpolitiska talesperson Richard Jomshof th.

Sverigedemokraternas skolpolitiske talesman Richard Jomshof vill förbjuda muslimska friskolor. Ett av argumenten Jomshof motiverar motionen med är att ”Islam är en dålig religion”.

Jomshof hävdar att partiet enbart ämnar förbjuda muslimska friskolor. Han säger att man inte har något emot enskilda individer, utan det är religionen i fråga som är problemet.

Problemet är islam. Islam är en dålig religion. Det går inte att argumentera för att den är lika bra som kristendomen. Då har man inte koll, säger Jomshof i en intervju med Göteborgsposten.


Annonser:


Sverigedemokraterna är med detta i gott sällskap med Socialdemokraterna, som tydligt uttryckt att man förbereder att förbjuda alla religiösa friskolor – så länge de inte är judiska.

I den motion som Jomshof lämnade in i höstas, gällande ett förbud mot muslimska skolor, framgår att man vill ha ett stopp för nyetablering av friskolorna och på sikt även ett förbud mot de nu verksamma friskolorna.

Jomshof skriver att muslimska friskolor tvingar beslöjade småflickor att sitta långt bak i klassrummet, bakom pojkarna. Han riktar även kritik mot att skolorna mottar finansiering från diktaturer som Saudiarabien och att skolorna håller bön under lektionstid.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.