Inrikes

Rex Tillerson till Sverige

USA:s utrikesminister Rex Tillerson kommer att besöka Sverige under nästa vecka.

Enligt Dagens Nyheter ska Tillerson träffa sin svenska motsvarighet Margot Wallström onsdagen den 6 december. Eventuellt ska Tillerson också träffa statsminister Stefan Löfven.
– Det pågår en dialog med amerikanska utrikesdepartementet om ett besök i närtid. Vi återkommer om detaljer längre fram, säger Pezhman Fivrin, som är pressekreterare åt Margot Wallström, till Dagens Nyheter.

Rex Tillersons statsbesök är en del av en resa som utrikesministern genomför i Europa för att träffa europeiska politiker.

Rex Tillerson kommer således att bli den första amerikanske utrikesministern som besöker Sverige sedan maj 2013, då den dåvarande utrikesministern John Kerry besökte Sverige för att bland annat delta i Arktiska rådets ministermöte.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Rex Tillerson