John Kerry kommer till Sverige

publicerad 10 maj 2013
- av Osignerad (ingen signatur)

På tisdag kommer den amerikanska utrikesministern John Kerry till Stockholm för att samtala med Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt.

Efter stockholmsbesöket bär det vidare upp till Kiruna för Bildt och Kerry på onsdagen där de får sällskap av bland annat Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov. Tillsammans ska de närvara vid Arktiska rådets ministermöte.

Kerry kommer till Sverige. Foto: Center for American Progress Action Fund/CC BY-ND 2.0
Kerry kommer till Sverige. Foto: Center for American Progress Action Fund/CC BY-ND 2.0

– Ser fram mot att välkomna John Kerry till Stockholm på tisdag. Vi träffades senast mer utförligt i Washington just innan han utnämndes, skriver Carl Bildt i ett twitterinlägg. Bildt befinner sig för tillfället i Sydafrika där han närvarar vid World Economic Forum.
John Kerry kommer att ansluta sig till Arktiska rådets ministermöte i Kiruna som en av de sju arktiska staternas utrikesministrar. Liksom företrädare för de arktiska urbefolkningarna kommer de att se över vad Arktiska rådet utfört den senaste tiden. Enligt amerikanska utrikesdepartementet så kommer de att underteckna en juridiskt bindande överenskommelse mellan de arktiska staterna. 


Liknande artiklar: