Inrikes

Rekordmånga tåg försenade under 2018

Punktligheten på de svenska järnvägarna försämrades betydligt förra året. Mer än vart tionde persontåg kom fram för sent, visar siffror från Trafikverket.

År 2018 blev tungt för järnvägstrafiken i Sverige, efter att ha varit relativt stabil under en rad år försämrades punktligheten.
Inte mindre än 103 546 persontåg, det vill säga 12,2 procent av det totala antalet, kom inte fram i tid. Det är 2,5 procentenheter sämre än 2017 och de ansvariga på Trafikverket är besvikna, rapporterar SVT. Trafikverkets mål är att 95 procent skall komma i tid.

Tre orsaker pekas ut bakom det dystra rekordet. Vädret med en snörik vinter och rekordvarm sommar. Vidare omfattande renoverings- och moderniseringsarbeten som begränsade framkomligheten på spåren. Dessutom fjolårets ovanligt stora antalet resenärer.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!