Etnisk undanträngningspolitik

Regeringen vill med ytterligare lagstiftning påskynda den etniska undanträngningseffekten av svenskdominerade områden
Foto: BUF/I99pema/CC BY-SA 3.0

Regeringsförslaget: Tvångskvotera nyanlända på “populära innerstadsskolor”

Publicerad 4 mars 2017, uppdaterad kl. 12:52

Svenska elever söker sig till svenskdominerade skolor och nyanlända till invandrardominerade. Att folk gillar olika är ett problem tycker regeringen som nu föreslår tvångskvotering av nyanlända riktat mot “populära innerstadsskolor” som i praktiken domineras av svenska elever.

Den naturliga segregationen i samhället blir allt mer tydlig och olika befolkningsgrupper söker sig i regel till områden där andra ifrån den egna gruppen bor.

Annons:


Nu vill regeringen införa en tillfällig lagstiftning som ger kommuner rätt att tvångskvotera in elever på vissa skolor. Ett liknande system har tidigare införts för friskolor och det nya förslaget gäller kommunala skolor.

En allt vanligare syn om regeringen får bestämma. Etnisk undanträngningspolitik är ett brott mot FN:s folkmordskonvention vilket sällan uppmärksammas. Foto: paf/CC BY 2.0

Inledningsvis ska fem procent av utbildningsplatserna hos de mer svenskdominerade innerstadsskolorna tillsättas av nyanlända.

– På så sätt kan vi säkerställa att inte alla nyanlända går på den geografiskt närmaste skolan, som det så ofta blivit i dag, säger Gustav Fridolin.

Finns ingen efterfrågan
Det finns inte heller någon nämnvärd efterfrågan bland kommunerna för förslaget, enligt Per-Arne Andersson, chef för avdelningen för utbildning och arbetsmarknad på Sveriges kommuner och landsting, SKL.

– Ett problem är att man tror att det här löser hela den här situationen som vi har med många nyanlända elever på vissa skolor, säger Per-Arne Andersson till Sveriges Radio.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 

 

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Varmlandstok

  Borde inte etniskt svenska elever söka sig till våra invandrarskolor, så att de så tidigt som möjligt i livet kan ta del av de inspirerande nya kulturintrycken där.
  Alla lärare vet, att det är eleverna som avgör hur skolan är, och med tanke på den sprudlande intelligensen hos våra i vandrarbarn, så måste det vara en stor fördel att få sin undervisning i samma klass som dom.
  Men tänk om det är tvärtom.

  • Bertil Andersson

   Sverige är det enda landet där H5N1 tillåts sprida sig.

 • Dagsattvakna

  Om det blir långt från hemmet till skolan då, hur ska det lösas?

 • Ladulås

  Bussning av svarta till vita skolor i USA infördes på 60-talet. Hur det har fungerat, för att integrera svarta och vita till en enda gemensam kultur, visar de svartas våld mot vita i de omfattande kravallerna senaste tiden.

  Nedmonteringen av den svenska skolan, tidigare världens bästa, beslutades av socialdemokraterna 1945. Dessa planer började införas på 60-talet. Vi äldre kommer ihåg försöket med att förstöra matematikundervisningen på 70-talet, med införande av mängdläran redan i mellan- och högstadiet, och vilken katastrof det var. Genom ambitiösa lärare kunde man, trots all sabotage av skolan från politikerhåll, fortfarande nå acceptabla skolresultat fram till för 20 år sedan.

  Genom massiv invandring av obildbara från MENA-länderna, fr.a. från Afrika, har man slutligen lyckats med förstörelsen. Svenskarna har dock i många fall lyckats motverka detta, genom att sätta sina barn i skolor med nästan bara etniskt svenska elever. Det är mot bakgrunden av detta, som politikerna nu föreslår bussning av obildbara till dessa helsvenska skolor, så att även de skall förstöras. Det fungerade i USA, så varför inte här?

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend