Repressionen trappas upp: Ännu strängare coronapolitik från 1 mars

Coronarepressionen

publicerad 25 februari 2021
Regeringen Löfven fortsätter att slå ner mot kvarvarande friheter i Sverige.

En pressad Stefan Löfven meddelade under kvällens pressträff att coronarepressionen från och med den 1 mars ska fördjupas ytterligare. Bland annat ska serveringsställen stänga ännu tidigare och ett flertal åtgärder vidtas för att ytterligare strypa den redan kraftigt begränsade mötesfriheten.

Som förväntat fortsätter det politiska styret i Sverige att slå ner mot de små kvarvarande friheter som ännu finns i samhället. Enligt sin egen utsago gör man detta för att bekämpa en så kallad tredje våg som västerländsk mainstreammedias propagandakampanj kretsat kring under den senaste månaden.

Den upptrappade coronapolitiken omfattar bland annat följande åtstramningar:


Annonser:


  • Restauranger och caféer måste stänga 20:30 för allmänheten, även de som inte säljer alkohol. Avhämtning påverkas inte.
  • Ingen tävlingsverksamhet under elitnivå kommer tillåts. Undantaget för enstaka matcher för barn födda 2005 och senare tas bort.
  • Butiker ska uppmana människor att handla ensamma, undantaget barn och personer som behöver stöd.
  • Besöksantalet i butiker och gallerior ska ytterligare begränsas (oklart hur många, besked kommer).
  • Nya smittskyddsåtgärder på arbetsplatser ska införas (oklart vilka, besked kommer).
  • Skärpt maxantal personer i butiker och på gym (oklart hur många, besked kommer).
  • Folkhälsomyndigheten skärper sin avrådan till idrottsföreningar gällande arrangemang av läger, cuper och tävlingar.

 

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson understryker därtill sin uppmaning till svenskarna att inte resa.

– Du ska absolut inte ge dig iväg på en resa, till exempel till fjällen eller annanstans, för att besöka släkt och vänner, om du inte känner dig kry och kan hålla alla restriktioner. Om man inte klarar det ska man avstå, säger han.

Samtidigt meddelar Löfven att man ska ”rädda jobb” genom att dela ut skattemedel till företagssektorn som fortsätter att blöda på grund av den repressiva coronapolitiken.

De restriktioner som har beslutats, eller kommer beslutas, drabbar berörda branscher hårt. Regeringen höjer därför takten i stödåtgärderna för att rädda jobb och se till att samhället snabbt kan komma igång när tillräckligt många i befolkningen är vaccinerade, och vi kan återgå till en mer normal vardag.

Den socialdemokratiske statsministern aviserar också helt öppet att man redan i nuläget har förberett för en ännu hårdare nedlåsning av det svenska samhället, något som även socialministern Lena Hallengren bekräftar.

Regeringen har vidtagit många mycket stränga åtgärder för att begränsa smittspridningen. Genom pandemilagen har vi förberett för att snabbt kunna stänga ner Sverige om det behövs, koketterar hon.

På Twitter påpekar bland andra journalisten Chris Forsne hyckleriet statsministern själv visat inför den coronapolitik regeringen bedriver.

Efter vad jag förstod av Löfvens presskonferens idag: inga fler klockor till Ulla och på restauranger smittas man efter kl 20.30“, kommenterar hon torrt.

 

Källa: NewsVoice.seLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.