Inrikes

Redan över 50 000 beviljade uppehållstillstånd i år

Arkivbild

Sammanlagt har 52 723 personer fått uppehållstillstånd i Sverige fram tills den sista maj i år.

Trots att journalister, kändisar och politiker ondgör sig över Sveriges “stängda gränser” så väller folk in i landet. På bara fem månader har migrationsverket utfärdat över 50 000 uppehållstillstånd, varav 15 589 för anhöriga, visar Migrationsverkets siffror.
De 52 723 uppehållstillstånden, som utfärdats till och med sista maj i år, innefattar asylsökare, anhöriga, arbetare, studerande och adopterade med mera.

Om trenden håller i sig kommer så kommer Migrationsverket att utfärda uppemot 130 000 uppehållstillstånd i år (det bor 125 812 personer i hela Medelpad).

Sveriges demografiska förändring sker i en rasande fart och om inget drastiskt händer riskerar svenskarna att mycket snart att inte längre vara majoritetsbefolkningen i Sverige.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!