Pontus dog av covidvaccinet – nu utreds hans död

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 7 maj 2024
- av Sofie Persson
Pontus blev bara 30 år gammal - här på bild med och utan sin sambo och dotter Jasmine.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Pontus avled plötsligt efter att ha injicerats med Modernas covidvaccin, en vaccination som också stred mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nu har åklagare inlett en förundersökning gällande vållande till annans död.

Någon måste stå ansvarig, säger svärmor Malin Olsson.

Den 4 februari 2022 ramlade Pontus Sevius, 30 år, ihop på gatan och dog två veckor efter sprutan. Under hösten 2021 konstaterade Folkhälsomyndigheten att det fanns en ökad risk att just Spikevax, det vill säga Modernas covidvaccin, orsakade hjärtmuskelinflammation och hjärtsäcksinflammation för personer födda 1991 eller senare, särskilt pojkar och unga män. Trots detta gavs Spikevax till Pontus.

I obduktionsprotokollet fastställdes ingen definitiv dödsorsak, men covidvaccinet nämndes som möjlig orsak. Sambon Michaela Olofsson har kämpat för att få dödsorsaken fastställd för Pontus, något Kammarkollegiet efter tre ärenden medgivit, samt erkänt att Pontus bortgång skett “på grund av Modernas vaccin mot Covid 19”. Michaela och åttaåriga dottern Jasmin har därefter erhållit 30 000 kronor i ersättning vardera för sorg och saknad.

Förtegen åklagare

Nu har sambon tillsammans med modern Malin Olofsson gjort en polisanmälan om dödsfallet på Pontus.

Vi har, efter många om och men fått veta vilken sköterska som gav vaccinet, säger Malin till NWT. Men det är inte en enskild person vi är ute efter, vi vill att ledningen för sjukhuset och regionen tar ansvar för Pontus död.

Nu har åklagaren inlett en förundersökning gällande vållande till annans död.

Jag har beslutat inleda en förundersökning men så mycket mer kan jag inte säga om det i dag, säger åklagare Gunnar Brodin.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!