Patrick mördades för att han var svensk

Dödade svenskarna i Bryssel

publicerad 18 oktober 2023
- av Jan Sundstedt
Patrick Lundström blev 60 år.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


60-årige Patrick Lundström var en av de svenskar som mördades av den muslimske terroristen Abdesalem Lassoued i Bryssel under måndagskvällen. Av allt att döma sköts Patrick ihjäl bara för att han var svensk och hade en Sverigetröja på sig.

Den tidigare Sundsvallsbon Patrick Lundström var bosatt i Schweiz men var en stor fotbollsfantast som såg många matcher på plats. Denna gång befann han sig i Bryssel för att se Sverige möta Belgien – men blev istället mördad av en terrorist som svurit trohet till Islamiska staten.

– Hela familjen är djupt chockade av det ofattbara som hänt… Vår bror finns inte längre. Vi finner inga ord, säger syskonen till statskanalen SVT.

Hela familjen är i sorg. Patrick var en fantastiskt varm, humoristisk och omhändertagande pappa, make, bror, farfar, morfar, morbror och farbror.

Hans älskade familj kom alltid i första hand. Han var en obotlig fotbollsfantast som inte bara följde sitt landslag i med och motgång, utan all fotboll, som var hans största intresse. Sverigetröjan var alltid på.

Patrick tyckte inte om att stå i händelsernas centrum. Därför ber vi er att respektera det och ge familjen utrymme att sörja i lugn och ro”, förtydligar syskonen i en text som delats på sociala medier.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!