NyD bevakar första maj-tåget på plats i Stockholm – följ oss på Telegram!

Första maj-tåget i Stockholm

publicerad 30 april 2021
- av Redaktionen
Medborgarplatsen i Stockholm den 6 mars.

Imorgon lördag kommer Nya Dagbladet vara på plats i Stockholm och rapportera direkt från första maj-tåget via Telegram under dagen.

Det råder ingen brist på dramatik inför Tusenmannamarschens uppföljare ”Första maj-tåget för frihet och sanning” imorgon. Såväl det mediala som det politiska etablissemanget uttryckte stor indignation över dess föregångare Tusenmannamarschen den 6 mars och gick på högvarv för att svartmåla initiativet.

Från regeringens håll har man under den gångna månaden tränat militärpolis som specifikt ska fokusera på ”ordningsstörningar och säkerhet” – något kritiker menar vara en direkt följd av att man inte lyckades upplösa frihetsmanifestationen i Stockholm då närmare 2000 personer samlades i protest mot den repressiva coronapolitik som bedrivs.

I eftermälet av manifestationen gick flera profilerade debattörer ut och riktade ny kritik mot coronapolitikens skadeverkningar för samhällsekonomin, folkhälsan, medborgerliga rättigheter och de tvivelaktiga grunder den utgår från. Kritik riktades även mot den bristande demonstrationsfriheten i Sverige som ett allvarligt demokratiskt problem.

Den svenska frihetsrörelsens tåg är det enda första maj-tåg som arrangeras någonstans i Sverige detta år.


Så följer du NyD på Telegram

Följ Nya Dagbladets rapportering från första maj-tåget på Telegram genom att klicka/trycka på denna länk:
https://t.me/nyadagbladet_se

Manifestationen är utlyst till 14.00 på Norra Bantorget.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.