Kritiserade coronavaccineringen

Nu ska svenska tolvåringar vaccineras

publicerad 23 juni 2021

Folkhälsomyndigheten kommer att ”erbjuda” samtliga 16- och 17-åringar i Sverige de kontroversiella coronavaccinen. Dessutom kommer Pfizers kritiserade vaccin nu att användas på svenska barn så unga som 12 år.

– Vaccinationerna mot covid-19 är det enskilt bästa vi har för att stoppa smittspridning, svår sjukdom och död, hävdar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson på en pressträff, trots att det fortfarande är mycket oklart hur många som faktiskt har dött av själva viruset.

När den vuxna delen av befolkningen är ”färdigvaccinerad” är det dags att massvaccinera de svenska ungdomarna, meddelar myndigheten och detta tros påbörjas tidigast i augusti.
FHM bekräftar nu att även barn så unga som 12 år med underliggande sjukdomar ska inkluderas i massvaccinationskampanjen – men att det ännu inte är aktuellt att vaccinera samtliga barn mellan 12 och 16.

– För det första: vaccin skyddar individen mot sjukdom. För det andra minskar det risken för smittspridning mellan ungdomar. För det tredje minskar det smittspridning till andra grupper i samhället, motiverar Carlson beslutet.

Det…


 


Liknande artiklar: