Nu ska svenska tolvåringar vaccineras

publicerad 23 juni 2021

  Folkhälsomyndigheten kommer att ”erbjuda” samtliga 16- och 17-åringar i Sverige de kontroversiella coronavaccinen. Dessutom kommer Pfizers kritiserade vaccin nu att användas på svenska barn så unga som 12 år.

  – Vaccinationerna mot covid-19 är det enskilt bästa vi har för att stoppa smittspridning, svår sjukdom och död, hävdar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson på en pressträff, trots att det fortfarande är mycket oklart hur många som faktiskt har dött av själva viruset.

  När den vuxna delen av befolkningen är ”färdigvaccinerad” är det dags att massvaccinera de svenska ungdomarna, meddelar myndigheten och detta tros påbörjas tidigast i augusti.
  FHM bekräftar nu att även barn så unga som 12 år med underliggande sjukdomar ska inkluderas i massvaccinationskampanjen – men att det ännu inte är aktuellt att vaccinera samtliga barn mellan 12 och 16.

  – För det första: vaccin skyddar individen mot sjukdom. För det andra minskar det risken för smittspridning mellan ungdomar. För det tredje minskar det smittspridning till andra grupper i samhället, motiverar Carlson beslutet.

  Det är Pfizer/Biontechs vaccin som nu får användas på barn från 12 år även i Sverige då det först godkänts av den överstatliga europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

  Carlson erkänner att det är få ungdomar som blir sjuka av viruset men hävdar att det räcker att ”några får allvarliga symptom” för att godkänna vaccinering av barn i stor skala.

  Han hävdar också att ungdomarna och barnen ska vaccinera sig – inte för sin egen skull utan för att inte riskera att smitta skörare och känsligare grupper – ett argument som blivit allt vanligare för att pressa och övertala vaccinskeptiker att låta sig injiceras.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!