MP-styrelse tvångsutbytt

publicerad 22 november 2018
- av Alexander Almqvist

Miljöpartiets styrelse i Haninge kommun har tvingats avgå.

Föreningsstyrelsen för Miljöpartiet i Haninge har avsatts, bekräftar Mehmet Coksürer, gruppledare för MP i Haninge, som säger att det är ett beslut som tagits av regionstyrelsen.

– Det stämmer. Men regionstyrelsen får svara på varför. Det är deras beslut och de får svara på det, säger han till Mitt i Haninge.

Samtidigt uppger Sahir Drammeh, toppkandidat för MP i valet i Haninge och kommunfullmäktiges förste vice ordförande, till Mitt i Haninge att det är medlemmarna i MP Haninge som fattat beslut om att avsätta styrelsen.

Efter valet i höstas förlorade Miljöpartiet makten i Haninges kommunfullmäktige. Mellan 2014 och 2018 ingick man i en koalition med Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Det nya styret i Haninge består av en bred koalition bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.