Inrikes

MP-styrelse tvångsutbytt

Miljöpartiets styrelse i Haninge kommun har tvingats avgå.

Föreningsstyrelsen för Miljöpartiet i Haninge har avsatts, bekräftar Mehmet Coksürer, gruppledare för MP i Haninge, som säger att det är ett beslut som tagits av regionstyrelsen.
– Det stämmer. Men regionstyrelsen får svara på varför. Det är deras beslut och de får svara på det, säger han till Mitt i Haninge.

Samtidigt uppger Sahir Drammeh, toppkandidat för MP i valet i Haninge och kommunfullmäktiges förste vice ordförande, till Mitt i Haninge att det är medlemmarna i MP Haninge som fattat beslut om att avsätta styrelsen.

Efter valet i höstas förlorade Miljöpartiet makten i Haninges kommunfullmäktige. Mellan 2014 och 2018 ingick man i en koalition med Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Det nya styret i Haninge består av en bred koalition bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!