Inrikes

Mordförsök på asylboende i Vänersborg

Restad Gård utanför Vänersborg är numer Sveriges största asylboende med omkring 1 700 asylboende

Under natten mot fredag utbröt ett större bråk på asylslottet Restad Gård i Vänersborg. En person blev huggen med ett vasst föremål och två personer anhölls misstänkta för mordförsök.

Bråket utbröt vid tre-tiden under natten mot fredag. Ett tiotal personer ska ha varit inblandade och en person blev huggen med ett vasst föremål. Polis tillkallades och den skadade mannen fick föras till sjukhus med ambulans.

– En person har blivit huggen med något som skulle kunna vara en kniv, sax eller mejsel, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Två personer greps och de är nu anhållna för mordförsök.

Liknande artiklar

EU delade ut över 800 000 medborgarskap 2017 – Sve... 825 000 medborgarskap delades ut i EU-länderna under 2017. Sverige befann sig i toppskiktet och gav fler syrier och soma...
Många svenskar ovilliga att ta emot flyktingar i s... Efter den stora migrationskrisen under 2015 blev frågan om mottagande i Sverige en omdebatterad fråga. Många svenskar ut...
Österrike drar in möjligheten att söka asyl i land... Den konservativa regeringen i Österrike har – såväl som ordförande i EU andra halvåret 2018 som inrikespolitiskt – tydli...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!