Inrikes

Moderaterna vill ha militär i förorter

Publicerad 24 oktober 2017

(t.v.) Moderaternas riksdagsledamot Lars Beckman. (t.h.) Försvarsmaktens styrkor i Stockholm under militärövningen Aurora 17.

Situationen i förorten Sätra i Gävle är så illa att militären borde kallas in. Det anser Moderaternas riksdagsledamot Lars Beckman.

Tidigare i oktober lämnade Moderaterna in en riksdagsmotion där man föreslog att militären borde kunna hjälpa polisen i områden som styrs av kriminella gäng. Områdena som nämns i motionen är invandrartäta förorter som Rosengård, Tensta, Rinkeby, Biskopsgården och Bergsjön.

Affärsägare i dessa områden vittnar om hur polisen inte har resurser eller förmågan att kunna hjälpa dem. Nyligen kastades en rökgranat in i en matvaruaffär i Gävleförorten Sätra, vilket har fått Lars Beckman, moderat riksdagsledamot från Gävle, att reagera.
– I vissa området i Sverige vill polisen knappt åka in för att det är så otryggt. Vi måste återta tryggheten och då behöver vi samhällets alla resurser, säger Lars Beckman till SVT.

I Sverige finns det i dag 55 områden där polisen inte kan arbeta i utan att behöva kalla på förstärkning. Dessa områden har benämts som "no go-zoner".


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!