Moderaterna vill ha militär i förorter

publicerad 24 oktober 2017
(t.v.) Moderaternas riksdagsledamot Lars Beckman. (t.h.) Försvarsmaktens styrkor i Stockholm under militärövningen Aurora 17.

Situationen i förorten Sätra i Gävle är så illa att militären borde kallas in. Det anser Moderaternas riksdagsledamot Lars Beckman.

Tidigare i oktober lämnade Moderaterna in en riksdagsmotion där man föreslog att militären borde kunna hjälpa polisen i områden som styrs av kriminella gäng. Områdena som nämns i motionen är invandrartäta förorter som Rosengård, Tensta, Rinkeby, Biskopsgården och Bergsjön.

Affärsägare i dessa områden vittnar om hur polisen inte har resurser eller förmågan att kunna hjälpa dem. Nyligen kastades en rökgranat in i en matvaruaffär i Gävleförorten Sätra, vilket har fått Lars Beckman, moderat riksdagsledamot från Gävle, att reagera.


Annonser:


– I vissa området i Sverige vill polisen knappt åka in för att det är så otryggt. Vi måste återta tryggheten och då behöver vi samhällets alla resurser, säger Lars Beckman till SVT.

I Sverige finns det i dag 55 områden där polisen inte kan arbeta i utan att behöva kalla på förstärkning. Dessa områden har benämts som ”no go-zoner”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.