MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

Moderaterna vill ha militär i förorter

publicerad 24 oktober 2017
(t.v.) Moderaternas riksdagsledamot Lars Beckman. (t.h.) Försvarsmaktens styrkor i Stockholm under militärövningen Aurora 17.

Situationen i förorten Sätra i Gävle är så illa att militären borde kallas in. Det anser Moderaternas riksdagsledamot Lars Beckman.

Tidigare i oktober lämnade Moderaterna in en riksdagsmotion där man föreslog att militären borde kunna hjälpa polisen i områden som styrs av kriminella gäng. Områdena som nämns i motionen är invandrartäta förorter som Rosengård, Tensta, Rinkeby, Biskopsgården och Bergsjön.

Affärsägare i dessa områden vittnar om hur polisen inte har resurser eller förmågan att kunna hjälpa dem. Nyligen kastades en rökgranat in i en matvaruaffär i Gävleförorten Sätra, vilket har fått Lars Beckman, moderat riksdagsledamot från Gävle, att reagera.

– I vissa området i Sverige vill polisen knappt åka in för att det är så otryggt. Vi måste återta tryggheten och då behöver vi samhällets alla resurser, säger Lars Beckman till SVT.

I Sverige finns det i dag 55 områden där polisen inte kan arbeta i utan att behöva kalla på förstärkning. Dessa områden har benämts som “no go-zoner”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend