Inrikes

Åtta nya no go-zoner i Sverige

Gottsunda i Uppsala är ett av de åtta nya problemområdena

Polisens nationella operativa avdelning, Noa, har klassat ytterligare åtta områden som så kallade “särskilt utsatta” bostadsområden där polisen i praktiken inte vågar åka in utan förstärkning.

I Sverige finns idag 55 “utsatta” bostadsområden där polisen och annan blåljuspersonal har svårt att arbeta. En ensam polisbil vågar ibland inte åka in utan förstärkning i dessa områden, vilket lett till att de informellt kallas för “no go-zoner”.
I november klassades 15 av dessa problemområden som “särskilt utsatta”. Förhoppningen från Nationella operativa avdelningen, Noa, var att dessa särskilt utsatta områden skulle ha minska i antal. Istället har de ökat med över 50 procent, avslöjar Dagens Nyheter.

Enligt Dagens Nyheter var rikspolischefen Dan Eliasson den som stoppade polisledningen från att offentliggöra listan över den nya problemområdena.

– Det här är jättekänsligt. Eliasson satsar allt på att få resultaten att vända, men här går utvecklingen åt helt fel håll, säger en källa till tidningen.

De åtta nya särskilt utsatta områdena är:
• Norrby och Hässleholmen/Hulta i Borås.
• Tynnered/Grevgården/Opaltorget i Göteborg.
• Karlslund i Landskrona.
• Nydala/Hermodsdal/Lindängen i Malmö.
• Fittja och Alby i Stockholm.
• Gottsunda i Uppsala.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!