Gottsunda i Uppsala är ett av de åtta nya problemområdena
Foto: JimmiG

Åtta nya no go-zoner i Sverige

Publicerad 12 June 2017, uppdaterad kl. 3:18

Polisens nationella operativa avdelning, Noa, har klassat ytterligare åtta områden som så kallade “särskilt utsatta” bostadsområden där polisen i praktiken inte vågar åka in utan förstärkning.

I Sverige finns idag 55 “utsatta” bostadsområden där polisen och annan blåljuspersonal har svårt att arbeta. En ensam polisbil vågar ibland inte åka in utan förstärkning i dessa områden, vilket lett till att de informellt kallas för “no go-zoner”.

Annons:


I november klassades 15 av dessa problemområden som “särskilt utsatta”. Förhoppningen från Nationella operativa avdelningen, Noa, var att dessa särskilt utsatta områden skulle ha minska i antal. Istället har de ökat med över 50 procent, avslöjar Dagens Nyheter.

Enligt Dagens Nyheter var rikspolischefen Dan Eliasson den som stoppade polisledningen från att offentliggöra listan över den nya problemområdena.

– Det här är jättekänsligt. Eliasson satsar allt på att få resultaten att vända, men här går utvecklingen åt helt fel håll, säger en källa till tidningen.

De åtta nya särskilt utsatta områdena är:
• Norrby och Hässleholmen/Hulta i Borås.
• Tynnered/Grevgården/Opaltorget i Göteborg.
• Karlslund i Landskrona.
• Nydala/Hermodsdal/Lindängen i Malmö.
• Fittja och Alby i Stockholm.
• Gottsunda i Uppsala.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Dacke

    Vilket betyder att med den här takten är vi uppe i 100 no go-zoner om 5,5 år? Och för varje år hörs talet att, “vi hoppas att få ner antalet” men det ökar istället och en orsak är, att där muslimerna flyttar in, flyttar svenskarna ut. Msm vill gärna få det till att svenskarna är rasister, men varför inte ställa sig frågan – var bor dom själva? Knappast i några no go-zoner, utan innanför tullarna där priserna på bostadsrätterna fungerar som en “stadsmur” mot “dessa element”.
    När till och med JO fick stora skälvan då det kom på tal att myndigheten skulle “utlokaliseras” till Rinkeby. Det blev panik på JO som i vanliga fall är pigga på att ta Rinkebyborna i försvar? JO försvarade sig med att det låg för långt ifrån Stockholm och skulle tappa kompetent folk. Det kan väl knappast vara avståndet som avskräcker då Rinkeby ligger en (1) mil ifrån Stockholm? Så skrapa lite på JO, DO och de som säger sig företräda de “utsatta” – de är de största rasisterna!
    Nu till frågan hur skall vi få ner no go-zoner till noll? Det första är att frysa mottagandet av nya migranter och sedan undan för undan sålla bort alla som fått asyl på tvivelaktiga grunder (de flesta). Nästa steg är att utvisa alla som begår brott (hela familjen). Sedan kommer det som kanske är mest effektivt, att tvinga dem söka jobb – annars inga bidrag.

  • Pingback: Chockande nyheter från Australien om unga muslimer i förorterna - Vad gör Sverige ? - Dissidenter.com()

Mer nyheter

Tipsa oss!

Send this to a friend