Sexanklagelserna

Anställd på TT anklagas för sextrakasserier

Nyhetsbyrån TT tillsätter nu en interninredning efter anklagelser om att en manlig anställd begått sexuella trakasserier mot kvinnliga medarbetare.

Fler och fler fall med sexuella övergrepp och trakasserier lyfts fram i ljuset i samband med kampanjen #Metoo. Tidigare har Hollywoodproducenten Harvey Weinstein och Aftonbladetkrönikören Fredrik Virtanen anklagats för sexuella trakasserier och våldtäkter.
Nu har en anställd på TT anklagats för sexuella trakasserier. Enligt tidningen Resumé anklagas den anställde för att ha sexuellt trakasserat kvinnliga medarbetare på nyhetsbyrån under 2014 och 2015.

Flera chefer på TT blev varse om anklagelserna mot mannen och gav honom en varning, vilket gjorde att han kunde jobba kvar. Nu har nyhetsbyrån tillsatt en internutredning för att se över hur man hanterat fallet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!