Anställd på TT anklagas för sextrakasserier

publicerad 26 oktober 2017

Nyhetsbyrån TT tillsätter nu en interninredning efter anklagelser om att en manlig anställd begått sexuella trakasserier mot kvinnliga medarbetare.

Fler och fler fall med sexuella övergrepp och trakasserier lyfts fram i ljuset i samband med kampanjen #Metoo. Tidigare har Hollywoodproducenten Harvey Weinstein och Aftonbladetkrönikören Fredrik Virtanen anklagats för sexuella trakasserier och våldtäkter.

Nu har en anställd på TT anklagats för sexuella trakasserier. Enligt tidningen Resumé anklagas den anställde för att ha sexuellt trakasserat kvinnliga medarbetare på nyhetsbyrån under 2014 och 2015.

Flera chefer på TT blev varse om anklagelserna mot mannen och gav honom en varning, vilket gjorde att han kunde jobba kvar. Nu har nyhetsbyrån tillsatt en internutredning för att se över hur man hanterat fallet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.