Aftonbladet startar internutredning av våldtäktsanklagad krönikör

publicerad 18 oktober 2017

Anklagelserna mot ”tv-mannen” och krönikören på Aftonbladet har haglat de senaste dagarna. Det startade när Cissi Wallin anklagade den kände Aftonbladetprofilen för att ha våldtagit henne.

Uppdatering 26/10: Fredrik Virtanen har erkänt att han är den utpekade Aftonbladetkrönikören.

Under tisdagen gick tidningens chefredaktör Sofia Olsson Olsén ut och försvarade den våldtäktsanklagade krönikören med motiveringen att han inte dömts för något brott.

Men efter att ytterligare ett antal kvinnor anklagat Aftonbladetprofilen för våldtäkt och sexuella trakasserier har Aftonbladet startat en internutredning.

Det är många uppgifter och anklagelser som cirkulerar just nu. Vi tar naturligtvis allt på största allvar. Vi hanterar det här som ett personalärende och utreder dessa uppgifter inom ramen för det”, skriver chefredaktör Sofia Olsson Olsén i ett sms till Resumé.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.