Sexanklagelserna

Aftonbladet startar internutredning av våldtäktsanklagad krönikör

Anklagelserna mot “tv-mannen” och krönikören på Aftonbladet har haglat de senaste dagarna. Det startade när Cissi Wallin anklagade den kände Aftonbladetprofilen för att ha våldtagit henne.

Uppdatering 26/10: Fredrik Virtanen har erkänt att han är den utpekade Aftonbladetkrönikören.
Under tisdagen gick tidningens chefredaktör Sofia Olsson Olsén ut och försvarade den våldtäktsanklagade krönikören med motiveringen att han inte dömts för något brott.

Men efter att ytterligare ett antal kvinnor anklagat Aftonbladetprofilen för våldtäkt och sexuella trakasserier har Aftonbladet startat en internutredning.

Det är många uppgifter och anklagelser som cirkulerar just nu. Vi tar naturligtvis allt på största allvar. Vi hanterar det här som ett personalärende och utreder dessa uppgifter inom ramen för det”, skriver chefredaktör Sofia Olsson Olsén i ett sms till Resumé.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!