Skandalproducenten Harvey Weinstein får sparken

publicerad 11 oktober 2017

Harvey Weinstein, en av Hollywoods främsta producenter, har fått sparken från det filmbolag han grundade. Orsaken är anklagelserna om sexuella trakasserier som riktats mot Harvey Weinstein från flera Hollywoodstjärnor.

Redan 2015 kunde Nya Dagbladet rapportera om att Harvey Weinstein anklagats för sexuella trakasserier. Då anklagades Weinstein för att ha tafsat på en 22-årig kvinnas bröst.

Under hösten har nya anklagelser riktats mot Weinstein. Kända skådespelerskor som Angelina Jolie och Gwyneth Paltrow är några av kvinnorna och männen som nu öppet talat om Weinsteins förehavanden. Weinstein anklagas bland annat för att ha bett en skådespelerska att titta på honom när han duschade och för att ha tafsat på flera andra kvinnor.

Som en följd av skandalen har Harvey Weinstein fått sparken från The Weinstein Company, det filmbolag han grundade tillsammans med brodern Bob. Hans fru har också valt att lämna honom, rapporterar BBC.

Harvey Weinsteins sexuella trakasserier ska enligt källor till flera medier ha pågått i flera år och varit välkänt i filmkretsar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.