Sexanklagelserna

Skandalproducenten Harvey Weinstein får sparken

Harvey Weinstein, en av Hollywoods främsta producenter, har fått sparken från det filmbolag han grundade. Orsaken är anklagelserna om sexuella trakasserier som riktats mot Harvey Weinstein från flera Hollywoodstjärnor.

Redan 2015 kunde Nya Dagbladet rapportera om att Harvey Weinstein anklagats för sexuella trakasserier. Då anklagades Weinstein för att ha tafsat på en 22-årig kvinnas bröst.
Under hösten har nya anklagelser riktats mot Weinstein. Kända skådespelerskor som Angelina Jolie och Gwyneth Paltrow är några av kvinnorna och männen som nu öppet talat om Weinsteins förehavanden. Weinstein anklagas bland annat för att ha bett en skådespelerska att titta på honom när han duschade och för att ha tafsat på flera andra kvinnor.

Som en följd av skandalen har Harvey Weinstein fått sparken från The Weinstein Company, det filmbolag han grundade tillsammans med brodern Bob. Hans fru har också valt att lämna honom, rapporterar BBC.

Harvey Weinsteins sexuella trakasserier ska enligt källor till flera medier ha pågått i flera år och varit välkänt i filmkretsar.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!