”Massinvandring har förstört vår möjlighet att kunna hjälpa”

publicerad 31 januari 2020
- av Isac Boman

Teologistudenten Johannes Enarson skriver i Världen Idag att massinvandringen och dess gigantiska kostnader leder till att Sverige inte längre har råd att hjälpa de som verkligen behöver hjälp.

Enarson inleder sitt resonemang med att konstatera att Sverige har tagit emot fler invandrare per invånare än något annat land i hela Europa och nu nått en nivå där var femte invånare i landet är född utomlands. De allra flesta som kommit saknar dessutom skäl till asyl och bara 16 procent var riktiga flyktingar.

Sanningen är att Sverige ansvarslöst förstört sin möjlighet att kunna hjälpa fler flyktingar på ett rättvist sätt – även om vi skulle vilja. Sverige var en gång ett land dit man kunde fly för att få asyl och hjälp. Men asyl förutsätter att det finns gränser, trygghet och en urskiljning av vem som kommer och hur många.”

Han pekar vidare på att säkerheten i Sverige blivit sämre på grund av invandringspolitiken och hänvisar till den svensk-somaliske journalisten Amun Abdullahi som konstaterade att Mogadishu är tryggare än Sverige. Enarson skriver också att kristna har ett särskilt ansvar att ta emot och stå uppför andra förföljda kristna men frågar sig vad som händer när Sverige inte längre kan skydda dem som fått asyl här.

Det är inte bibliskt försvarbart att staten fortsätter att ta pengar från äldre och sjuka för att ge till fler migranter. Det handlar inte om vem som är mer värd utan vem man har störst ansvar för.”

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!