Man försökte knuffa ner flicka på tågspår

Ökade otryggheten

publicerad 21 augusti 2023
- av Jan Sundstedt
Jakobsbergs station.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En man i 30-årsåldern greps av polis på en tågperrong i Jakobsberg efter att ha försökt knuffa en 15-årig flicka på spåret. Enligt polisens uppgifter till Nya Dagbladet finns det inget känt motiv, och gärningsmannen förmodas antingen ha varit påverkad eller lidit av psykisk ohälsa.

På söndagskvällen vid 21-tiden, inträffade ett misstänkt mordförsök på en tågperrong i Jakobsberg, norr om Stockholm. En man i 30-årsåldern greps av en polispatrull i samband med att han försökte fösa ner en 15-årig flicka på spåret.

Polisen, som av en ren slump befann sig på perrongen vid tillfället, grep mannen på bar gärning. Enligt polisen finns det inga uppgifter som pekar på att mannen faktiskt knuffat flickan – däremot ska han ha närmat sig henne på ett sätt som gjort det omöjligt för henne att ta sig ur situationen.

Åklagaren anhöll mannen under natten på sannolika skäl misstänkt för brottet. Flickan kände inte igen mannen, vilket tyder på att attacken kan ha varit oprovocerad.

Även om inget tåg var på väg in på stationen precis vid händelsen, påpekar polisen att trafiken var aktiv vid tidpunkten.

Hela händelseförloppet fångades på övervakningskameror vid perrongen, vilket förmodas bli avgörande bevis i det fortsatta rättsliga efterspelet. Trots bevisen nekar den anhållna mannen till anklagelserna. Polisen har därefter genomfört förhör med eventuella vittnen och gjort en inventering av övervakningskameror på plats.

Till Nya Dagbladet uppger polisens presskontakt att det av allt att döma inte fanns något särskilt motiv för gärningsmannen att ge sig på offret, utan att det sannolikt handlar om en person som var påverkad av alkohol eller droger – eller att denne helt enkelt var psykiskt sjuk.

– Man kan säga att han var antingen påverkad av någonting eller led av psykisk ohälsa.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!