Läkare från flera länder samlas för manifestation i Stockholm i ny protest mot nedstängningarna

Coronarepressionen

publicerad 28 oktober 2020
- av Isac Boman

Framstående medicinska experter och andra medlemmar från World Doctors Alliance planerar att hålla tal i Kungsträdgården nu på lördag den 31 oktober. Deltagarna är en del av ett växande nätverk av läkare, forskare, advokater och demokratiaktivister som är kritiska mot den hårda repression som medborgare världen över utsätts för i kölvattnen av coronakrisen – något som ser ut att bli den mest betydelsefulla protesten på området som hittills ägt rum i Sverige.

Lördagens manifestation i Kungsträdgården är planerad till klockan 12:00 och går under parollen ”Stå upp för sanning och frihet”, är en del av ett internationellt samarbete mellan flera organisationer och individer som har gemensamt att de kräver att samhällsnedstängningarna omedelbart ska avslutas. Manifestationen står därtill bakom att dödsfall diagnosticerade som covid-19-relaterade ska utredas på nytt, samt att vetenskapligt beprövade läkemedel ska ges till sjuka.

På talarlistan återfinns bland annat professor Dolores Cahill från Irlands största universitet University College Dublin och är internationellt känd för sin biomedicinska forskning. Bland andra talare finns doktor Heiko Schöning från Tyskland som uppmärksammats i fria medier för sin kamp att normalisera samhällssituationen världen över, samt grundaren av World Doctors Alliance – doktor Mohammed Adil från Storbritannien.

World Doctors Alliance presskonferens i Berlin den 14 oktober.  Foto: Faksimil/Youtube

 

Även den svenske läkaren Mikael Nordfors, som tidigare deltagit på stora protester i London och Berlin, kommer att hålla ett anförande. Huvudarrangören är Nordfors dotter Maneka Helleberg som driver People’s Court med målet att stödja läkare, journalister och andra visselblåsare som vågar tala ut. Bland andra svenska medverkande finns också polisen Conny Andersson samt sjuksköterskan Latifa Löfvenberg.

Arrangören meddelar Nya Dagbladet att det vid sidan av evenemanget i Kungsträdgården därtill är planerat att man ska hålla en presskonferens på söndagen, där ambitionen är att presentera upplägg för att skapa enhet kring att få ett slut på coronarepressionen och motverka att liknande repressioner kan komma att uppstå i framtiden.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.