Inrikes

Kommunistiska Partiets manfall fortsätter

Fortsatta konflikter sliter i Kommunistiska Partiet. Nu är en partiprofil i småländska Gislaved av och en styrelsemedlem på orten är i öppen konflikt med partiledaren.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om att Kommunistiska Partiets ordförande och Proletärens chefredaktör hoppat av partiet, och även om att hälften av medlemmarna i Malmö hoppat av och bildat en ny rörelse. Nu hoppar även en partiprofil i småländska Gislaved av och en styrelsemedlem på orten är i konflikt med partiledaren.
Erik Andersson, medlem i Kommunistiska Partiets styrelse och fullmäktigeledamot i Gislaved, påstås ha undanhållit arvode som skulle ha gå till partiet. Det ska röra sig om 17 000 kronor under en treårsperiod. Enligt partiets stadgar ska förtroendevalda med arvode betala delar av arvodet till partiet.

Andersson påstår att han inte gjort något fel och att han fått använda arvodet eftersom han var arbetslös under perioden och dessutom lade mycket ideellt arbete på partiet. Partiordföranden Ulf Nilsson säger dock att han saknar förtroende för honom.

Andersson riskerar nu att petas från partistyrelsen, och en omröstning gällande hans framtid kommer att hållas i februari.

I efterdyningarna av bråket har en annan framträdande partimedlem på orten, Curt Vang, lämnat partiet. Vang var bland annat företrädare för partiet i kommunen under förra mandatperioden och har varit medlem i partiet i över trettio år. Så sent som första maj 2019 höll han tal på Röd Front i Gislaved.


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!