MORGONDAGENS DAGSTIDNING – torsdag 22 februari 2024

torsdag 22 februari 2024

Intern kritik mot Morgan Johansson

publicerad 8 oktober 2015
Morgan Johansson. Foto: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
Morgan Johansson. Foto: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0

Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) kritiseras nu skarpt av flera kommunala företrädare för Socialdemokraterna. Orsaken är Johanssons senaste utspel i invandringsdebatten.

Den senaste anströmningen av asylsökande från Mellanöstern tär hårt på landets kommuner. Bland annat Filipstads kommun som inte klarar att få fram skolplatser till asylsökande, rapporterar SVT.

När Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson svarade med att be Filipstad att bygga ut servicen möttes han av kritik från kommunala företrädare.

Längst i kritiken gick Daniel Schützer, kommunalråd i Årjäng, som på Facebook skrev att Johansson var “dum i huvudet”.

“Morgan Johansson är ta mig f-n helt dum i huvudet. Det är för h-vete inte plank och tegelsten det är brist på utan lärare!!!!!”, skrev Schützer.

En annan Socialdemokratisk kommunpolitiker som öppet kritiserat Morgan Johansson och Regeringen är Niklas Nordström (S), kommunalråd i Luleå.

Morgan Johansson uppgav till SVT på torsdagskvällen att Daniel Schützer ringt upp honom och bett om ursäkt för sitt Facebookinlägg.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend