Han blir ny chef för Arbetsförmedlingen

publicerad 27 februari 2014

Det blir Mikael Sjöberg som tar över jobbet som generaldirektör på Arbetsförmedlingen. Det bekräftar Arbetsmarknadsdepartementet i ett pressmeddelande.

46-åringen är sedan 2007 generaldirektör för Arbetsmiljöverket och kommer tillträda sin nya tjänst på Arbetsförmedlingen i mitten av mars.

 Mikael Sjöbergs långa och breda erfarenheter av ledarpositioner i svensk statsförvaltning kommer att vara värdefulla för Arbetsförmedlingens fortsatta arbete för att fler människor ska komma i jobb och för att fler arbetsgivare ska kunna anställa, säger arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) i ett pressmeddelande.

Åren 2005 till 2007 var Sjöberg generaldirektör för Arbetslivsinstitutet och sedan 1994 politisk tjänsteman i Regeringskansliet. Han är dessutom kusin till den förre statsministern Göran Persson.

I augusti förra året tvingades Arbetsförmedlingens dåvarande generaldirektör Angeles Bermudez-Svanqvist avgå under tumultartade former.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.