MORGONDAGENS DAGSTIDNING – fredag 23 februari 2024

fredag 23 februari 2024

Han blir ny chef för Arbetsförmedlingen

publicerad 27 februari 2014

Det blir Mikael Sjöberg som tar över jobbet som generaldirektör på Arbetsförmedlingen. Det bekräftar Arbetsmarknadsdepartementet i ett pressmeddelande.

46-åringen är sedan 2007 generaldirektör för Arbetsmiljöverket och kommer tillträda sin nya tjänst på Arbetsförmedlingen i mitten av mars.

 Mikael Sjöbergs långa och breda erfarenheter av ledarpositioner i svensk statsförvaltning kommer att vara värdefulla för Arbetsförmedlingens fortsatta arbete för att fler människor ska komma i jobb och för att fler arbetsgivare ska kunna anställa, säger arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) i ett pressmeddelande.

Åren 2005 till 2007 var Sjöberg generaldirektör för Arbetslivsinstitutet och sedan 1994 politisk tjänsteman i Regeringskansliet. Han är dessutom kusin till den förre statsministern Göran Persson.

I augusti förra året tvingades Arbetsförmedlingens dåvarande generaldirektör Angeles Bermudez-Svanqvist avgå under tumultartade former.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend