Inrikes

Gefle Dagblad bombhotat

Under torsdagsförmiddagen bombhotades Gefle Dagblad för sina publiceringar om en imam.

En person ringde polisen under torsdagsförmiddagen och krävde att Gefle Dagblad skulle radera sina artiklar om imamen Abo Raad, som predikar i Gävlemoskén.

– Det är naturligtvis en allvarlig situation som vi befinner oss i. Allvarlig för att det här är ett hot riktat mot en publicering som Gefle Dagblad har gjort, säger Anna Gullberg, chefredaktör på Gefle Dagblad, till tidningen.

Polisen befinner sig nu på plats utanför Gefle Dagblads tidningshus i Gävle.

Gefle Dagblad har under veckan skrivit artiklar om att Gävlemoskéns imam Abo Raad bland annat hyllat terrorgruppen Islamiska staten, IS.

Liknande artiklar

Dansk skola åkte på pilgrimsfärder till Mecka på s... Elever och lärare från den muslimska friskolan Al Quds School i Köpenhamn har i åratal åkt till Saudiarabien och besökt ...
Norrköping samlar in tio miljoner till moskébygge... Bosniakiska islamiska församlingen i Norrköping tänker sig att samla in tio miljoner kronor för att finansiera en ny mos...
Fransk stad stänger moské för att bekämpa jihadism... Av rädsla för terrorattacker stänger den franska staden Grenoble en moské temporärt. Imamen för moskén, som har över 400...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!