Frihetsaktivisten Filip Sjöström först i Sverige att straffas med covidlagen

Coronarepressionen

publicerad 19 mars 2021
- av Isac Boman
Filip Sjöström på Medborgarplatsen inför Tusenmannamarschen den 6 mars.

Frihetsaktivisten Filip Sjöström blir nu den första svenska medborgaren att bötfällas genom den så kallade pandemilagen. Länsstyrelsen har utfärdat ett vite på 20 000 kronor efter hans initiativ till den demokratiska frihetsmanifestationen Tusenmannamarschen som hölls den 6 mars i Stockholm.

Sjöström meddelar att han kommer att överklaga boten och att han i detta nu får stöd av både jurister och advokater. Han för bland annat fram att grundlagen måste stå över pandemilagen särskilt eftersom den senare är baserad på felaktiga och ovetenskapliga grunder.

Det finns en öppning i grundlagen att stifta lagar som strider mot grundlagen om det pågår en farsot, vilket man hävdar att den här pandemin är, konstaterar han.


Annonser:


Därtill lyfter han även den växande kritiken mot att den pågående repressionen skadar folkhälsan i betydligt större utsträckning än den skyddar den och dessutom allvarligt underminerar demokratiska friheter i Sverige.

Jag ser inte att det finns en pandemi just nu som är så pass farlig att man ska stifta nya lagar som skadar fler människor än de har för avsikt att hjälpa, fortsätter Sjöström

Den svenske frihetsaktivisten kallades under gårdagen även in till förhör för brott mot ordningslagen under Tusenmannamarschen. Den historiska manifestationen i Stockholm samlade närmare 2000 personer och har tydligt skakat om det politiska och mediala etablissemanget i Sverige som angripit initiativet på bred front samt även de oberoende medier som lyft fram detta.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.