Inrikes

Fremskrittspartiet lämnar Norges regering – IS-terrorist skälet

Fremskrittspartiet lämnar den norska regeringen. Det meddelades alldeles nyss. Partiledningen har suttit i möte med statsminister Erna Solberg. Finansminister Siv Jensen har varit under hårt internt tryck. Flera distriktstoppar krävde, att partiet skulle lämna regeringen.

Den utlösande faktorn till regeringskrisen är, att regeringen i förra veckan beslutade att hämta en norsk-pakistansk 29-årig kvinna och hennes två barn från Syrien. Kvinnan är IS-terrorist och greps av norsk polis vid ankomsten till Oslo.
Hon anklagas av den norska säkerhetspolisen för samröre med terrororganisationerna Nusrafronten och IS. Hon kom till Norge i fredags och nekar till straffrättsligt ansvar för att ha varit med i jihadistiska terrorrörelser. Det skriver SVT.

Många kritiska röster inom FRP har höjts mot beslutet att ta terroristen till Norge och partiledaren Jensen har under en tid hotat att lämna regeringen.

Partiet har enligt uppgift även känt sig förfördelat i regeringen och tog fram en kravlista, som har lämnats över till Solberg. Listan innehåller fler punkter än de som är direkt kopplade till IS-kvinnan. Detta enligt Dagens Næringsliv.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!