Inrikes

Fredrik Federley hoppar av kyrkovalet

Publicerad 9 april 2021

Fredrik Federley (C) drar nu tillbaka sin kandidatur till kyrkovalet – bara en dag efter han meddelat att han kandiderar. I onsdags meddelade Fredrik Federley (C) att han kommer tillbaka till politiken genom att kandidera till Kyrkovalet i sin hemkommun Gagnef. Han lämnade politiken i december 2020 efter att det kommit till kännedom att Federley levde med en pedofildömd man, något som Nya Dagbladet rapporterat om. Hans tidigare sambo hade dömts för inte mindre än 22 våldtäkter på barn 2014 och det har även framkommit att Federley själv visste om detta under en längre tid. – Det här är ett sätt för mig att betala tillbaka, för att kyrkan har varit viktig för mig, säger han till SR. I går meddelande han på sin Facebook-sida att han drar tillbaka sin kandidatur och att ”det drev som nu drabbar pastorat och tilltänkta fullmäktigekollegor är orimligt.” ”Drevet” han talar om handlar troligtvis om hans livsval att leva med en pedofildömd man, åtminstone om man får tro kommentarerna.  
Det försvann visst. Återupprepar. Jag drar tillbaka min kandidatur till Kyrkofullmäktige i Gagnefs pastorat. Det drev som nu drabbar pastorat och tilltänkta fullmäktigekollegor är orimligt. Posted by Fredrick Federley on Thursday, April 8, 2021 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!