Efter pedofilskandalen – nu gör Federley comeback

publicerad 7 april 2021
- av Markus Andersson
Fredrick Federley (C).

Fredrick Federleys sambo var dömd för inte mindre än 22 våldtäkter mot barn. Den profilerade centerpartisten som kände till övergreppen men hemlighöll dem avgick den 11 december, men meddelar redan nu att han tänker göra comeback och ställa upp i kyrkovalet.

Nya Dagbladet kunde tidigt rapportera att Federley var sambo med en dömd pedofil och att C-toppen valde att bo tillsammans med pedofilen och fortsätta relationen trots att han kände till dennes bakgrund och övergrepp.

Efter massiv press från en upprörd och äcklad allmänhet och av kollegor inom partiet valde Federley till slut att avgå från sina uppdrag. Han fick därefter möjligheten att gråta ut i tv och berätta hur jobbigt han tyckte att situationen varit – en möjlighet som däremot inte givits anhöriga till de offer hans sambo förgripit sig på.

Nu anser Federley uppenbarligen att hans ”paus” från politiken varit lång nog och han låter meddela att han ställer upp i kyrkovalet i hemkommunen Gagnef.

– Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt, säger han till statliga P4.

På Facebook är många upprörda över att Federley ska ge sig in i politiken igen och han beskrivs som en person med bristande omdöme och moral. Många uppger också att de aldrig kan tänka sig att rösta på Centerpartiet igen.

Det är bevisat att FF absolut inte har någon som helst etik eller moral. Hur kan någon från Centerpartiet gå med på att låta honom komma ifråga till ett politiskt uppdrag igen. Det är fruktansvärt sett ur offrens vy, och barnen som blev våldtagna av hans förre detta sambo ägnar han inte så mycket som en tanke. Riktigt skamligt, Centerpartiet kommer härmed aldrig få en röst från mig någonsin igen”, skriver Johan Andersson.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.