Försvaret

Fortsatt irritation över sparkraven på försvaret

Regeringen vill att Försvarsmakten ska spara 500 miljoner kronor i minskade lönekostnader. Men det kommer leda till omfattande negativa konsekvenser, varnar Försvarsmaktens stabschef för.

Det är försvarsminister Karin Enström (M) som annonserat om sparkraven, som är till år 2019. Men generallöjtnant Jan Salestrand, Försvarsmaktens stabschef, tycker endast att försvaret borde spara hälften av vad försvarsministern anser.
– Skulle man gå till hela 500-miljonersbetinget då skulle vi behöva avveckla ett antal större krigsförband – bataljoner, på den nivån, säger Salestrand till Ekot.

Samtidigt säger Karin Enström på onsdagen i en intervju med Ekot att man inte har för avsikt att genomföra sparkrav som går ut över försvarsförmågan och att det är möjligt att sparkraven på Försvarsmakten tonas ner.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!