MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Försvarsmakten lanserar HBTQ-kängor: “Vi är beredda att gå hur långt som helst”

Politiska aktivismen inom försvaret

publicerad 1 augusti 2017
- av Alexander Almqvist

Inför Stockholm Pride väljer Försvarsmakten att gå ut med ett politiskt ställningstagande. Under rubriken “Vi är beredda att gå hur långt som helst” publicerar man en bild på ett par militärkängor med regnbågsfärgade skosnören.

Försvarsmakten väljer att lägga stort fokus på frågor som rör HBTQ och “allas lika värde, rättvisa och jämlikhet”. Inför årets Prideparad i Stockholm valde Försvarsmakten att publicera en bild på ett på ett par militärkängor med regnbågsfärgade skosnören. På Facebook lyder Försvarsmaktens rubrik: “Vi är beredda att gå hur långt som helst”.

Inlägget har mötts av hård kritik på sociala medier. I en kommentar på Facebook uppger en person att Försvarsmaktens HBTQ-kampanjer avskräcker folk från att ta värvning.

“Det finns folk som vägrar ta värvning efter att ni sprider regnbågspropaganda. Tänk efter lite. Själv har man börjat tappa all smak för jobb inom Försvarsmakten. Ni är en myndighet, inte kulturarbetare eller politiker. Svenskar har absolut inget emot folks sätt att leva, men att påtvinga deras propaganda på våra arbetsplatser är osmakligt. Arbetsplatser inklusive militären ska vara neutral och utan politisk eller kulturell inverkan på arbetstagarna.”

Sveriges överbefälhavare Micael Bydén marscherar under Prideveckan för myndighetens politiska ställningstaganden inom HBTQ-frågor

Försvarsmakten uppger att deras uppgift är att försvara “Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer”.

Stockholm Pride 2017, som Försvarsmakten kommer att delta på, har temat “Redo för nästa steg?” och invigningen sker 2 augusti på Pride Park, Östermalms IP.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend