Flera skottlossningar under tisdagen – en död

Ökade otryggheten

publicerad 13 oktober 2021
- av Per Nordin

Under tisdagen rapporterades det om flera skottlossningar på olika håll i Sverige. I södra Stockholm blev en person ihjälskjuten och en annan fick allvarliga skador.

Omkring 12:45-tiden fick polisen larm om skottlossning på en innergård i centrala Gävle. På plats påträffades en skadad man som sedermera fördes till sjukhus. Hans skador ska inte ha varit livshotande, rapporterar skattefinansierande SVT.

Senare på kvällen uppgav polisen att man gripit en man mellan 20-30 år, misstänkt för mordförsök. Mannen anhölls efter beslut av åklagare.

Strax innan 14-tiden på tisdagen fick polisen larm om skottlossning i invandrardominerade Vivalla i Örebro. Ingen skadades i dådet. En man i 30-årsåldern är anhållen för försök till mord. Han ska vara känd av polisen sedan tidigare.

Under tisdagskvällen fick polisen in flera samtal om skottlossning i Farsta strand i södra Stockholm. Väl på plats påträffades två skottskadade personer varav en fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter, skriver SVT.

Ett av brottsoffren – en man i 40-årsåldern – avled av sina skador medan den andre – en man i 16-årsåldern – blev allvarligt skadad. Ingen är gripen för dådet.

Under måndagskvällen ägde en skottlossning rum i närliggande Farsta. Enligt vittnen ska två gärningsmän på cykel ha avlossat flera skott mot en person. Ingen skadades dock och polisen kunde inte gripa någon.

Enligt polisen är det för tidigt för att slå fast något samband mellan skjutningarna.

Natten mot onsdag besköts en lägenhet i Högdalen, även det i södra Stockholm.

Flera polispatruller åkte dit och då framkom att en fönsterruta till en lägenhet i ett flerbostadshus hade skador, hål som såg ut som skotthål, säger polisens presstalesman Per Fahlström.

Polisen utreder händelsen som mordförsök.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.