Exakt24:s lokal attackerad efter AFA-avslöjande

Vänsterextremismen i Sverige

publicerad 8 juni 2021
- av Per Nordin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Kort efter att ha granskat den vänsterextrema organisationen AFA och deras attacker mot oliktänkande så blev Exakt24:s lokal i Göteborg vandaliserad.

Erik Almqvist är chefredaktör för Exakt24 och menar att han är övertygad om att det är vänsterextremister som ligger bakom attacken – detta eftersom Exakt24 nyligen publicerat ett par omfattande granskningar av extremvänstern i Göteborg och hur dessa även har kopplingar till företrädare för Sahlgrenska sjukhuset.

– Efter de här exponeringarna har det bara gått en dryg vecka tills nu vår studiolokal, som vi använder i Göteborg, har blivit attackerad. Det här är ytterst ett hot mot demokratin, när grävande journalister och fria medier inte kan verka utan att det blir sådana konsekvenser. När man försöker tysta den journalist och den medieaktör som exponerar odemokratiska krafter i samhället, säger han.

 

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur AfS-aktivisten Christian Peterson och hans ensamstående mor vid flera tillfällen blivit trakasserade av vänsterextremisterna och fått hus och bil vandaliserade – men också hur Peterson till slut fick syn på vänsterextremisterna och jagade iväg dem med basebollträ och även lyckades identifiera bilen som de färdades i.

Dessa uppgifter tillsammans med ett gediget spaningsarbete ledde till att Tor Alsén avslöjades som lokal ledare för AFA och förespråkar våld och hot mot meningsmotståndare – samtidigt som han arbetar på Sahlgrenska sjukhuset.

Tillsammans med Christian Peterson har Exakt24 granskat Alsén och hans våldsbejakande nätverk där det framgår att dessa i olika poddar pratar om att använda våld mot människor man av ideologiska skäl inte gillar.

– Jag är hundra procent för individuell terror mot politiska mål. Det måste inte vara så jävla genomtänkt alla gånger, tycker jag, säger Alsén exempelvis.

Det framgår också att Alsén fantiserar om att mörda sina egna chefer på Sahlgrenska sjukhuset och att han direkt efter attacken mot Peterson sjukskrev sig och valde att gömma sig hemma hos en vänsterextrem vän i flera dagar.

Det är bland annat dessa graverande avslöjanden som bedöms vara skälet till att AFA nu ”hämnas” på Exakt24 genom att vandalisera deras lokal.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!