Här jagar AfS-aktivisten iväg vänsterextrema inkräktare med basebollträ

publicerad 20 maj 2021
- av Per Nordin

Under 2020 attackerades Alternativ för Sveriges aktivist Christians bostad flera gånger av vänsterextremister. Bland annat har de flera sprejat på huset och förstört hans mors bil. I en video han delat med sig av framgår det även hur han jagat iväg vänsterextremisterna med basebollträ.

Christian har gjort sig känd som en aktivist för Alternativ för Sverige. Tillsammans med några vänner har han bland annat ifrågasätt kulturmarxistiskt inriktad personal på Göteborgs konstmuseum och delat ut flygblad vid gymnasieskolor – något som verkar ha gjort honom till måltavla för vänsterextremister.

Under förra året attackerades hans bostad flera gånger. Vid ett tillfälle lyckades han jaga iväg vänsterextremisterna med ett basebollträ – iklädd bara kalsonger. Ett filmklipp från händelsen har publicerats på Christians egna Twitter-konto.


Annonser:


Christian sprang efter inkräktarna – en man och en kvinna – som flydde i panik.

De sprang i cirklar. Jag puttade lite på kvinnan och då blev mannen arg men vågade inte göra någonting. Eftersom mannen var beväpnad med kniv kändes det smartare att bara lämna dem och sedan följa efter dem i smyg, säger Christian Peterson till Fria Tider.

Efter jakten lyckades Christian få tag på registreringsskylten till den bil som vänsterextremisterna flydde i, och har därefter anmält det hela till polisen.

 

Ägare till bilen är Tor Alsén från Göteborg, som nu misstänks för brott. Alsén har en lång historik av vänsterextrem aktivism bakom sig och han kan även kopplas till två våldsbejakande podcasts. Enligt uppgift ska Alsén arbeta som sjukskötare på Sahlgrenskas akutmottagning.

Christian avskräcks inte av attacken, utan ämnar att fortsätta sitt engagemang.

Vi ser att vänstern förlorar sina kärnväljare som nu flyr till Sverigevänliga rörelser. Det som har hänt är bara en dödsryckning där de försöker stoppa en politisk förändring som ligger i tiden. Jag kommer att fortsätta oavsett deras trakasserier, säger han till Nya Riks.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.