Här jagar AfS-aktivisten iväg vänsterextrema inkräktare med basebollträ

publicerad 20 maj 2021

Under 2020 attackerades Alternativ för Sveriges aktivist Christians bostad flera gånger av vänsterextremister. Bland annat har de flera sprejat på huset och förstört hans mors bil. I en video han delat med sig av framgår det även hur han jagat iväg vänsterextremisterna med basebollträ.

Christian har gjort sig känd som en aktivist för Alternativ för Sverige. Tillsammans med några vänner har han bland annat ifrågasätt kulturmarxistiskt inriktad personal på Göteborgs konstmuseum och delat ut flygblad vid gymnasieskolor – något som verkar ha gjort honom till måltavla för vänsterextremister.

Under förra året attackerades hans bostad flera gånger. Vid ett tillfälle lyckades han jaga iväg vänsterextremisterna med ett basebollträ – iklädd bara kalsonger. Ett filmklipp från händelsen har publicerats på Christians egna Twitter-konto.
Christian sprang efter inkräktarna – en man och en kvinna – som flydde i panik.

De sprang i cirklar. Jag puttade lite på kvinnan och då blev mannen arg men vågade inte göra någonting. Eftersom mannen var beväpnad med kniv kändes det smartare att bara lämna dem och sedan följa efter dem i smyg, säger Christian Peterson till Fria Tider.

Efter jakten lyckades Christian få tag på registreringsskylten till den bil som vänsterextremisterna flydde i, och har därefter anmält det hela till polisen.

 

Ägare till bilen är Tor Alsén från Göteborg, som nu misstänks för brott. Alsén har en lång historik av vänsterextrem aktivism bakom sig och han kan även kopplas till två våldsbejakande podcasts. Enligt uppgift ska Alsén arbeta som sjukskötare på Sahlgrenskas akutmottagning.

Christian avskräcks inte av attacken, utan ämnar att fortsätta sitt engagemang.

Vi ser att vänstern förlorar sina kärnväljare som nu flyr till Sverigevänliga rörelser. Det som har hänt är bara en dödsryckning där de försöker stoppa en politisk förändring som ligger i tiden. Jag kommer att fortsätta oavsett deras trakasserier, säger han till Nya Riks.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!