Dramatiska bilder ifrån nattens händelser i Malmö

publicerad 10 november 2019
- av Markus Andersson

Som Nya Dagbladet tidigare rapporterade om blev helgen en av de våldsammaste hittills i Malmö. Vår fotograf Freddy Mardell har varit på platsen för både mordet och bilsprängningen och dokumenterat.

Efter skjutningen mot en pizzeria vid Möllevångstorget i centrala Malmö i går kväll av två pojkar i 15-årsåldern har båda nu avlidit av skottskadorna. Dådet tros ha varit mycket välplanerat och hängt ihop med sprängningen av en bil om skedde samtidigt i en annan del av staden vilken kan ha varit en avledningsmanöver inför beskjutningen.

Malmös polismästare Stefan Sintéus säger att båda de skjutna personerna var kända för polisen från kriminella sammanhang, trots sin unga ålder.

De två pojkarna blev skjutna genom fönstret till pizzerian. Polisen jobbar intensivt med att kartlägga spår på mordplatsen. När Nya Dagbladet anländer tidigt på söndagen har redan ljus tänts för mordoffren och blommor lagts ned på platsen utanför pizzerian där anhöriga nu sörjer mordoffren.

Fotograf: Freddy Mardell/Nya Dagbladet

 

Vid sprängningen av en bil på Västra Rönneholmsvägen blev explosionen så kraftig att bildelar träffade omgivande lägenheter. Ett äldre par som satt och tittade på tv chockerades svårt när delar av bilen krossade rutan till vardagsrummet där de befann sig. Kvinnan i paret fick föras till sjukhus.

Fotograf: Freddy Mardell/Nya Dagbladet

 

 

Efter det våldsamma dygnet har polisen gått ut med att man skall förflytta resurser ifrån andra län för att understödja Malmöpolisen.

Enligt poliskällor till Nya Dagbladet skall den europeiska polisen Europol vara inkopplade för att stötta den svenska polisen som inte längre klarar av att hantera den eskalerande brottsutvecklingen i landet själva.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!